معرفی کامل رشته حقوق

دسته بندی :دُرسا, معرفی رشته های انسانی ۹ دی ۱۴۰۱ coaching-1 223
معرفی کامل رشته حقوق

معرفی کامل رشته حقوق

موضوع حقوق و علم حقوق نشأت گرفته از تمام روابط اجتماعی است که آثار حقوقی از آن ایجاد می شود. ارتباط می تواند به رابطه دولت و مردم ربط داشته باشد که به این نوع ارتباط حقوق عمومی می‌گویند، یا می‌تواند به روابط خصوصی بین مردم اطلاق شود که به آن حقوق خصوصی می‌گویند. در حقوق عمومی تحت عنوان حقوق قوای سه گانه کشور حاکمیت و اون چیزی است که به اداره کشور مربوط می‌شود و در مورد حقوق خصوصی می‌توان گفت که به روابط بین مردم می پردازد که از جمله مهمترین آنها می‌توان به روابط تجاری اشاره کرد که عامل ایجاد رشته حقوق رشته حقوق تجارت شده است.

توانایی های لازم رشته حقوق

رشته حقوق مانند خیلی از رشته ها نیست که فرد به صورت خصوصی کار را انجام دهد و نتیجه را ارائه دهد بلکه رشته حقوق با افراد مختلفی در ارتباط هست و فردی که این رشته را مطالعه می کند لازم است که از قدرت بیان بسیار بالایی برخوردار باشد. همچنین بتواند مسائل مورد نظر را استدلال کند. خلاقیت ذهنی داشته باشد و جسارت بیان و عملکرد لازم را داشته باشد.

شاید به دست آوردن مدرک لیسانس در رشته حقوق کار چندان مشکلی نباشد اما حقوقدان شدن و شاغل شدن در این رشته و موفق بودن کار بسیار سختی است زیرا شخصی که حقوقدان می‌شود باید از بسیاری از علوم در حد کفایت اطلاعات داشته باشد و بتواند به خوبی از پس وظایفی که به او محول می‌شود برآید. همانطور که پیشتر گفتیم نیاز است فرد علاوه بر استعداد زبان و ادبیات فارسی قوی داشته باشد تا بتواند به مسائلی را که استدلال کرده و به نتیجه رسیده است را به خوبی بیان کند و افراد مخاطب را تحت تاثیر قرار دهد.

درس ها و واحدهای رشته حقوق

دروس پایه

مقدمه علم حقوق

حقوق جزای عمومی

حقوق اساسی

حقوق مدنی

مبانی علم اقتصاد

عربی

مالیه عمومی

مبانی جامعه شناسی.

دروس اصلی و تخصصی

آئین دادرسی مدنی

متون حقوقی

آئین دادرسی کیفری

حقوق اساسی

حقوق جزای عمومی

حقوق بین المللی عمومی

حقوق سازمانهای بین المللی

حقوق اداری

اصول فقه

متون فقه

حقوق تجارت

قواعد فقه

حقوق تطبیقی

ادله ثبات دعوی

حقوق کار

پزشکی قانونی

کار تحقیقی

حقوق بین المللی خصوصی

تسلط بر زبان عرب و فرانسه هم به اغلب دانشجویان حقوق توصیه می‏شود.

گرایش های رشته حقوق در مقطع کارشناسی ارشد :

گرایش حقوق خصوصی – گرایش  حقوق ارتباطات – گرایش حقوق ثبت اسناد و املاک – گرایش حقوق اسناد و قراردادهای تجاری – گرایش حقوق بین الملل – گرایش حقوق جزا و جرم شناسی – گرایش حقوق کیفری اطفال و نوجوانان – گرایش حقوق عمومی – گرایش حقوق نفت و گاز – گرایش حقوق بشر – گرایش حقوق مالکیت فکری – گرایش حقوق اقتصادی – گرایش حقوق دادرسی اداری – گرایش حقوق محیط زیست – گرایش حقوق تجارت بین الملل – گرایش حقوق خانواده – گرایش حقوق تجاری اقتصادی بین المللی –گرایش حقوق شرکت های تجاری – گرایش مدیریت دادگستری – گرایش مدیریت نظارت و بازرسی – گرایش مدیریت اصلاح و کیفرهای قضایی – گرایش حقوق حمل و نقل – گرایش حقوق سردفتری – گرایش حقوق مالی – گرایش اقتصادی – گرایش فقه و حقوق جزا – گرایش حقوق تجارت الکترونیکی

وظایف حقوقدان

مهمترین وظایف یک حقوقدان عبارتند از؛

  • تحقیق و تجزیه و تحلیل مواد قانونی و نظریه های مکاتب مختلف علم حقوق
  • ارائه مشاوره های حقوقی به مراجعه کنندگان
  • تهیه پیش نویس ها، قراردادها، و نامه ها برای درج در پرونده و پیشبرد امور حقوقی
  • جمع آوری و نگهداری مستندات و مدارک مربوط به پرونده
  • اجرای مورد وکالت به طور کامل
  • گزارش حساب دوره وکالت به موکل؛ یعنی وکیل باید درباره تمام اقداماتی که از طرف موکل خود انجام داده به موکل گزارش دهد.
  • رعایت مصلحت موکل
  • انجام کلیه کارهای مربوط به ثبت، تغییرات در ساختار، انحلال شرکت ها و …( عمدتا در شرکت های خصوصی)
  • رسیدگی به شکایات و دعاوی حقوقی و اداری
  • ارائه اطلاعات لازم و انجام امور حقوقی مربوط به انواع مناقصه ها، مزایده ها و …
  • تحریر دعاوی شامل بازپرسی و دادیاری
  • تحریر ادله (معاینه محل و استماع گواهان محلی و استماع اظهارات متداعین معذور از حضوردر دادگاه)

 مزایا و معایب رشته حقوق

رشته حقوق از منزلت و در آمد خوبی در جامعه برخوردار است. به طوری که اگر شما در یک دعاوی موفق شوید، سیل مراجعه کنندگان به دفتر شما سراریز می شود.

از سختی های رشته حقوق کار زیاد و زمان کاری نامشخص آن است. کارشناسان حقوق در دل ماجراهای گوناگون و گاها خشن مثل داستان های جنایی و قتل قرار می گیرند و باید روحیه بالا و توانایی تحمل اضطراب را داشته باشند. همچنین تعداد فارغ التحصیلان رشته حقوق بسیار زیاد هستند و تا حدودی این رشته در جامعه اشباع شده است؛ به همین دلیل بازار رقابتی بین آن ها وجود دارد و وکلا و حقوقدانانی موفق اند که تجربه، مهارت و توانمندی بیشتری داشته باشند.

بازار کار و درآمد رشته حقوق

اگر وکیلی با تجربه و ماهر و یا حداقل در چند دعاوی موفق شده باشید، بازار کار و در آمد خوبی در انتظار شماست و برعکس؛ اگر ناموفق باشید چندان به کسب درآمد بالا دل خوش نکنید. باوجود این چون در دوره لیسانس مقدمات حقوق خوانده می شود، برای  بازار کار خوب در حقوق ادامه تحصیل تا مقطع کارشناسی ارشد به دانشجویان توصیه می شود.

فارغ التحصیلان رشته حقوق می توانند با شرکت در آزمون های استخدامی به عنوان مشاور حقوقی در سازمان های دولتی مثل شهرداری ها، بخش داری ها، دانشگاه ها، بانک ها، وزارت خانه ها ، ادارات ثبت اسناد و املاک ، شرکت های خصوصی و … مشغول به کار شوند. درواقع می توان گفت همه واحدهایی که دارای شخصیت حقوقی هستند نیاز به مشاور حقوقی دارند.

علاوه بر این، آن ها می توانند اقدام به تاسیس دفتر اسناد رسمی و دفتر ازدواج و طلاق و یا دفتر وکالت خصوصی خود کنند یا به عنوان کارمند در این دفترها زیر نظر حقوقدانان فعالیت کنند. نمی توان درآمد قطعی برای وکلا و حقوقدانان در نظر گرفت. کارمندان دولتی مطابق قانون وزارت کار حقوق می گیرند اما افرادی که در حوزه خصوصی کار می کنند، با توجه به نوع کار می توانند حقوق بالایی دریافت کنند.

وضعیت ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر

مقطع کارشناسی ارشد و دکتری رشته حقوق در ایران وجود دارد و فارغ التحصیلان کارشناسی حقوق می توانند در آزمون کارشناسی ارشد حقوق شرکت کنند و در صورت انتخاب رشته و قبولی به ادامه تحصیل بپردازند. گرایش های مقطع کارشناسی ارشد رشته حقوق شامل حقوق خصوصی، حقوق ارتباطات، حقوق اسناد و قراردادهای تجاری، حقوق ثبت اسناد و املاک، حقوق بین الملل، حقوق جزا و جرم شناسی، حقوق کیفری اطفال و نوجوانان، حقوق عمومی، حقوق نفت و گاز، حقوق بشر، حقوق مالکیت فکری، حقوق اقتصادی، حقوق دادرسی اداری، حقوق محیط زیست، حقوق تجارت بین الملل، حقوق خانواده، حقوق تجاری اقتصادی بین المللی، حقوق شرکت های تجاری، مدیریت دادگستری، مدیریت نظارت و بازرسی، مدیریت اصلاح و کیفرهای قضایی، حقوق حمل و نقل، حقوق سردفتری، حقوق مالی – اقتصادی، فقه و حقوق جزا، و حقوق تجارت الکترونیکی می شود که داوطلبان کنکوری کارشناسی ارشد می توانند در آن ها ادامه تحصیل دهند.

 

تهیه وتنظیم: آکادمی دُردانش

 

coaching-1

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه:
chat
0