چطور میتوانیم شخصیتی مستقل داشته باشیم؟

چطور میتوانیم شخصیتی مستقل داشته باشیم؟
استقلال شخصیت یکی از عناصر مهم هوش هیجانی است. وقتی یک شخصیت مستقل داریم یعنی به راحتی بلدیم افکار و کارهایمان را هدایت کنیم. افراد مستقل که اعتماد به نفس بالایی هم دارند. به تنهایی از پس زندگی شان برمی آیند بدون اینکه احساس وابستگی داشته باشند. آنها فقط روی خودشان حساب می کنند و به خوبی می دانند چطور برای زندگی شان برنامه ریزی کنند.
چرا استقلال شخصیتی مهم است؟
داشتن یک شخصیت مستقل به ما قدرت و اعتماد به نفسی میبخشد که به تنهایی بتوانیم برای مسائلمان تصمیمگیری کنیم و شرایطمان را تغییر دهیم اینکه به تنهایی قدرت تصمیمگیری داشته باشیم در مسیر استقلال شخصیتی بسیار مهم است. ما با تمرین و آموزش برای استقلال شخصیتمان، به خودمان این فرصت را میدهیم که خوشبختی را براساس شرایط خودمان پیدا و تجربه کنیم.
استقلال یک مهارت و یک ویژگی شخصیتی مهم است که افراد را قادر میسازد سکان هدایت زندگیشان را خودشان -نه دیگران- در دست بگیرند و فارغ از خوشایند دیگران و نظراتشان عمل کنند.
به هر روی نقطه عطف ماجرا اینجاست که اگر استقلال شخصیتی به دلیل آسیبهای کودکی یا فرهنگ تربیتی، در ابتدای جوانی با دستانداز مواجه شود، که متاسفانه برای خیلی از زنان این طور است، یک پرونده باز هویتی تا سنین بالا و شاید تا آخر عمر همراهمان میماند
آیا من شخصیت مستقل دارم؟
شخصیت مستقل داشتن یک آرزوی عجیب یا دستنیافتنی نیست. میتوان آن را مهارتی دانست که با تلاش و دانش قابل دستیابی است. برای اینکه میزان استقلال خود را بسنجید به پرسشهای زیر پاسخ بدهید. اگر پاسخ اغلب پرسشها مثبت بود، شما شخصیتی مستقل دارید. در غیر این صورت نگران نباشید؛ در ادامه مقاله به شما آموزش خواهیم داد چگونه استقلال فردی و فکری خود را به دست بیاورید:
- آیا طرز فکر شخصی خود را دارید؟
- آیا با تفاوتهای خود نسبت به دیگران کنار آمدهاید؟
- آیا تابهحال به تنهایی سفر کردهاید؟
- آیا میتوانید بهراحتی «نه» بگویید؟
- اگر گرسنه باشید خودتان برای تهیه غذا دست به کار میشوید؟
- آیا میتوانید ساعاتی را با خود تنها باشید؟
- آیا میتوانید مدت زمانی را در جمعهای جدید بگذرانید؟
- آیا میتوانید بدون مشورت با دیگران برای خود تصمیم بگیرید؟
- تابهحال تصمیمی را گرفتهاید یا رفتاری را انجام دادهاید که دیگران با آن مخالف باشند؟
برای شناخت خودتان وقت بگذارید.
خودآگاهی اولین قدم برای داشتن یک شخصیت مستقل است. باید به خوبی خودتان، احساسات، نقاط قوت و ضعف تان را بشناسید. حتی بدانید چه مهارت هایی دارید . شرکت در تست های شخصیت شناسی به شما کمک می کند خودتان را بهتر بشناسید.
گاهی تنها بمانید
«اگر بلد نباشی چطور از تنهاییات لذت ببری هرگز نمیتوانی یک رابطه سالم را تجربه کنی!»
بسیاری از افراد بهمحض تمام کردن یک رابطه عاطفی یا دوستانه، رابطه دیگری را شروع میکنند. این رفتار سالم نیست و به استقلال شخصیت شما آسیب میزند. تنهایی و تنها ماندن کمک میکند خودتان را بهتر بشناسید و نقاط ضعف و قدرت خود را شناسایی کنید. بهعلاوه افرادی که نمیتوانند تنها بمانند اغلب مشکلات جدی در وابستگی دارند. اگرچه بودن با دیگران به ما اعتماد به نفس و شادی را میبخشد اما در تنهایی است که شخصیتمان کامل میشود و رشد پیدا میکنیم. فرد سالم از روبرو شدن با خود فرار نمیکند.
بپذیرید که فقط باید روی خودتان حساب کنید.
یک شخصیت مستقل، برای گذران زندگی و موفقیت، منتظر هیچ کس نمی ماند. باید بدانید که برای رسیدن به اهداف تان تنها هستید و فقط روی خودتان حساب کنید. تصور کنید هیچ خانواده و دوستی ندارید و باید خودتان گلیم تان را از آب بیرون بکشید؛ قطعا ابتدای کار سخت است اما شدنی است. این طرز فکر از شما یک شخصیت خودساخته می سازد.
مرزگذاری و حریم داشته باشید
مرز و حریم در روابط، محدودیتی است که فرد برای حفظ و پایداری رابطه خود مشخص میکند. این حد و مرز مانند یک خط محافظ عمل میکند که مالکیت، مسئولیت و احترام شما و طرف مقابل را تضمین میکند و همچنین تعیین میکند تا چه حد باید به اطرافیانمان نزدیک شویم و همزمان با حفظ صمیمیت رابطه، استقلال شخصیتی ایجاد کنیم. قدرت شخصیتی مرزهای ما را مشخص میکند و پس از آن به طور طبیعتا، اجازه نمیدهیم دیگران ما را تعریف کنند یا کنترل ما را دست بگیرند.
عادت های خوب و مثبت بسازید.
همه چیز از اصلاح عادت های بد و ساختن عادت های خوب شروع می شود. اگر همچنان بخواهیم مثل گذشته رفتار کنیم و از منطقه امن مان خارج نشویم هیچ چیز عوض نمی شود و مستقل نخواهیم شد. فهرست عادت هایی که باعث موفقیت تان می شود را یادداشت کنید. برای داشتن یک شخصیت مستقل باید سعی کنید شکل جدیدی از زندگی خود را که بر پایه استقلال است، به یک عادت تبدیل کنید. اگر ملزم به انجام عادت های خوب باشید همین ریز رفتارها زندگی تان را دگرگون می کند. در این مقاله کاران بخوانید چطور می شود از منطقه امن و یکنواختی روزمره خارج شد.
برنامه ریزی کنید و مصمم باشید.
بدون هدف گذاری و برنامه ریزی نمی توانید به استقلال شخصیتی برسید. ابتدا شروع کنید برای کارهای کوچک و ساده برنامه ریزی کنید تا کم کم به کارهای مهم و بزرگ برسید. در پایان روز یا دوره ای که برنامه ریزی کردید برای موفقیت هایتان جشن بگیرید و خودتان را تشویق کنید.
تهیه و تنظیم : آکادمی دُر دانش
قوانین ارسال دیدگاه در سایت