چرا برنامه هایمان را عملی نمیکنیم؟

چرا برنامه هایمان را عملی نمیکنیم؟
شاید شما هم از آن دسته آدم هایی باشید که بارها برای شروع کاری برنامه ریزی کردید اما راه به جایی نبردید و اهدافتان فقط در حد حرف مانده است. برای مثال شاید تصمیم داشتید به زبان انگلیسی مسلط شوید، کلاس نقاشی بروید یا این که موسیقی یاد بگیرید اما در بیش تر موارد قبل از شروع کار آن را رها کردید و به دنبالش نرفتید.
اگر شما هم جزو این گروه از آدم ها هستید و برنامه های عملی نشده ی مشابه ای در زندگی تان دارید که با اشتیاق به سراغ آنرفتید اما نیمه کاره رهایش کردید، احتمالا چند اشتباه رایج را در شروع کار انجام دادید که باعث شکست شما شدند.
به این نکته توجه کنید که وجود کارهای نیمه تمام در زندگی تان تاثیر بدی روی روحیه تان می گذارد؛ مثلا ممکن است دیگران شما را یک آدم دمدمی مزاج و تنبل خطاب کنند یا خودتان فکر کنید که هیچ کاری را نمی توانید انجام دهید و به خاطر همین دنبال رویاهایتان نروید.
نداشتن انگیزه کافی
یکی از دلایل اجرا نکردن آموختهها، کمبود انگیزه است. اگر فردی ارزش و اهمیت یادگیری را درک نکند، احتمالا به آن عمل نخواهد کرد. برای مثال، استفان کاوی در کتاب «هفت عادت افراد بسیار موثر» از اهمیت انگیزه و تعهد به یادگیری بهعنوان یکی از عوامل موفقیت برای افراد صحبت میکند. پس قبل از یادگیری هرچیزی باید از خودمان بپرسیم: «چرا میخواهم این موضوع را یاد بگیریم؟» اگر دلیل محکمی برای این کار نداریم، به احتمال زیاد، پس از مدت کوتاهی انگیزه خودمان را از دست خواهیم داد و مطالب را اجرا نخواهیم کرد.
بلافاصله اقدام نمیکنید
بیشتر مردم اهدافشان را تعیین میکنند اما بلافاصله دست به اقدام نمیزنند. اقدام فوری علاوه بر حفظ انگیزه، خلاقیت و نیروی غلبه بر مشکلات را در شما افزایش میدهد. هرگاه هدفی تعیین کردید همان روز دست به کار شوید. هیچ زمانی را تلف نکنید. یک اقدام عملی، ولو خیلی کوچک و بیاهمیت انجام دهید.
نبود اعتمادبهنفس
بعضی افراد به دلیل کمبود اعتمادبهنفس از عمل کردن به یادگیریهای جدید خودداری میکنند. در کتاب «جادوی فکر بزرگ» نوشته دیوید شوارتز، تاکید شده که اعتمادبهنفس در اجرای آموختهها نقش مهمی دارد. ما باید به خودمان و تواناییهایی که داریم اعتقاد داشته باشیم. اگر فکر میکنیم اجرای بسیاری از موارد، خارج از توانایی ما است، لازم است بر بهبود اعتمادبهنفس خودمان کار کنیم.
ترس از شکست و انتقاد
ترس از شکست و نگرانی از واکنش دیگران میتواند مانعی برای اجرای دانستهها باشد. در کتاب «قوانین طلایی زندگی»، رابین شارما به این موضوع اشاره دارد و توصیه میکند که افراد باید بر ترس خود غلبه کنند تا به یادگیریهای جدید عمل کنند. اگر دانستهها را اجرا کنیم و شکست بخوریم از خیلیها موفقتر هستیم که تابهحال یکبار هم تلاش نکردهاند همان موارد را اجرا کنند. اگر شکست را بخشی از فرایند پیشرفت در نظر بگیریم، خیلی راحتتر با این موضوع کنار خواهیم آمد.
هدف ندارید
تا ندانید به کجا میخواهید برسید و مقصد شما کجاست، بهترین برنامهریز دنیا هم که باشید، به برنامهای که تعیین کردهاید عمل نخواهید کرد. خودرویی که بیهدف در خیابانها پرسه میزند خیلی زود باکش از سوخت خالی میشود و متوقف میگردد.
تمرین نکردن
یادگیریهای جدید بدون تمرین و تکرار کافی بهسرعت فراموش میشوند و این موجب میشود که افراد به آنها عمل نکنند. مالکوم گلادول در کتاب «تافتههای جدابافته» میگوید که برای رسیدن به تسلط در یک مهارت، باید حداقل 10,000 ساعت تمرین کرده باشیم. بنابراین، تکرار و تمرین، موضوعی حیاتی در بهکارگیری مهارتها و دانش جدید است.
کمبود زمان و منابع
گاهی کمبود زمان و منابع موجب میشود که افراد به یادگیریهای جدید خود عمل نکنند. در چنین شرایطی، لازم است دنبال راههای کارآمد برای مدیریت زمان و استفاده بهینه از منابع باشیم. کتاب «قورباغه را ببوس» نوشته برایان تریسی، به تکنیکهای مدیریت زمان و بهرهبرداری از منابع پرداخته است.
برای رفع این موانع، افراد میتوانند روی افزایش انگیزه و تعهد خود به یادگیری کار کنند، اعتماد به نفس خود را تقویت کنند، با ترس از شکست و انتقادات مواجه شوند و به تمرین و تکرار مهارتها و دانش جدید اهمیت بیشتری بدهند. همچنین، بهکارگیری استراتژیهای مدیریت زمان و استفاده بهینه از منابع کمک میکند تا به یادگیریهای جدید عمل کردن راحتتر شود.
منبع: مدیر سبز
تهیه و تنظیم : آکادمی دُردانش
قوانین ارسال دیدگاه در سایت