نکات مهم برای انتخاب رشته و بررسی کارنامه کنکور

دسته بندی :دُرسا, رشد کنکوری ۲۹ مرداد ۱۴۰۲ coaching-1 23
نکات مهم برای انتخاب رشته و بررسی کارنامه کنکور

نکات مهم برای انتخاب رشته و بررسی کارنامه کنکور

هر یک از کارنامه های کارنامه کنکور سراسری شامل اطلاعات مهمی همچون مشخصات فردی، معدل، میزان تاثیر سوابق تحصیلی، نمرات خام و نمرات آزمون اختصاصی (نمره کل) هر داوطلب می باشد. بعد از اعلام نتایج اولیه کنکور سراسری داوطلبان می بایست به سایت سنجش به نشانی sanjesh.org مراجعه کرده و اقدام به دریافت کارنامه خود نمایند.

 

اولین نکته در بررسی کارنامه اولیه کنکور سراسری این است که داوطلب باید اطلاعات فردی شناسنامه ای خود را چک کرده و بعد از آن با بررسی سوالات و پاسخنامه کنکور سراسری نمراتی که در کارنامه وی ثبت شده را با نمراتی که انتظار داشت، مطابقت دهد. در صورتی که در محاسبه هر یک از این اطلاعات خطایی رخ داده باشد داوطلب می تواند اقدام به اعتراض به نتایج کنکور سراسری نماید.

 

مهم ترین قسمت کارنامه به نمرات خام و نمرات آزمون اختصاصی داوطلب اختصاص دارد. این قسمت از کارنامه اعلام نتایج اولیه کنکور سراسری به داوطب می گوید که چه رتبه ای را کسب کرده و نمره کل یا ترازش چقدر است.

 

با توجه به تغییرات کنکور سراسری 1402 که از مهم ترین این تغییرات حذف زیر گروه ها است، تمامی داوطلبان می بایست در هر یک از کارنامه های اولیه کنکور سراسری 1402 به نمرات خام و نمرات آزمون اختصاصی خود دقت بیشتری داشته باشند و انتخاب رشته خود بر این دو اساس انجام دهند.

علاوه بر رتبه یکی دیگر از مهم ترین نکات کارنامه وضعیت مجاز به قبولی یا عدم مجاز داوطلب در دوره های روزانه و غیر روزانه می باشد. به دلیل ادغام ثبت نام دانشگاه آزاد و سراسری، وضعیت مجاز بودن در انتخاب رشته دانشگاه آزاد نیز در این کارنامه به اطلاع داوطلبان می رسد. آن دسته از داوطلبانی که مجاز به انتخاب رشته دانشگاه آزاد شدند در انتهای کارنامه خود یک کد دسترسی به انتخاب رشته مشاهده می کنند.

 

نحوه چینش انتخاب رشته کنکور سراسری 1402

گزینش دانشجو در هر یک از رشته های امتحانی از بین داوطلبانی است که مجاز به انتخاب رشته می باشند، صورت می گیرد. از این رو تمامی افرادی که مجاز به انتخاب رشته می باشند، می تواند با مراجعه به سایت سازمان سنجش به آدرس sanjesh.org بدون پرداخت هیچ هزینه ای نسبت به انتخاب رشته محل های مورد علاقه خود اقدام نمایید.

 

نحوه انتخاب رشته کنکور به این صورت است که هر داوطلب مجاز به انتخاب حداکثر 150 کد رشته محل از بین رشته محل های مربوط به گروه آزمایشی ثبت نامی خود می باشد. البته داوطلبان گروه تجربی باید دقت کنند که انتخاب رشته برای چهار رشته پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و دامپزشکی از طریق سایت سنجش انجام می گیرد. لذا متقاضیان دانشگاه آزاد باید کد رشته محل های رشته های مذکور را در فرم انتخاب رشته کنکور وارد نمایند اما سایر کد رشته محل ها را زمان انتخاب رشته دانشگاه آزاد در سایت انتخاب رشته این دانشگاه وارد نمایند.

 

لازم به ذکر است افرادی که تمایل به ثبت نام در رشته های بدون کنکور دانشگاه های سراسری دارند، می بایست انتخاب رشته خود را به همراه انتخاب رشته کنکور سراسری و در این 150 انتخاب وارد نمایند. برای اطلاع از لیست رشته محل های بدون کنکور مطالعه مقاله زیر پیشنهاد می گردد.

 

حق انتخاب 150 رشته محل در انتخاب رشته سراسری، قدرت مانور زیادی به هر داوطلب می دهد تا بتواند با دست باز رشته محل های مورد علاقه خود را انتخاب کند. بنابراین ترتیبی که باید برای انتخاب رشته در نظر گرفته شود صرفا و صرفا ترتیب علاقه است و باید صرفا بر مبنای اولویتتان باشد. سازمان سنجش به فرم انتخاب رشته داوطلب می رسد زمانی که تا اخرین انتخاب را نخواند سراغ برگه نفر بعد نمی رود مگر اینکه در انتخابی قبول شده که در اینجا اعلام قبولی را صادر می کند و انتخاب های بعدی بررسی نمی شود.

 

به طور مثال شما در فرم انتخاب رشته خود 100 کد رشته محل را در فرم انتخاب رشته خود آورده اید سازمان سنجش به ترتیب انتخاب های شما را از بالا بررسی می کند در صورتی که به طور مثال در انتخاب 59 قبولی برای شما مشخص شود در اینجا متوقف می شود و اعلام قبولی می نماید.

 

از 150 انتخاب داوطلب، حدود 20 تا 30 درصد آن به رشته محل هایی اختصاص داده شود که داوطلب شانس کمی برای قبولی در آن دارد و به اصلاح به این نوع انتخاب ها، خوشبینانه گفته می شود. مثلا انتخاب رشته پزشکی روزانه دانشگاه تهران برای فردی که رتبه 1200 منطقه یک را دارد به عنوان خوشبینانه در نظر گرفته می شود.

 

حدود 50 تا 60 درصد انتخاب های داوطلب باید به انتخاب های منطقی اختصاص داده شود. انتخاب منطقی برای داوطلبی با رتبه 1200، یعنی انتخاب رشته محل هایی که سال گذشته با رتبه حدود 1000 تا 1401 در آن جا قبول شدند. همچنین داوطلبان می توانند در روند انتخاب رشته به سخت ترین و آسان ترین رشته های دانشگاهی نیز توجه داشته باشند.

 

باقی مانده انتخاب های داوطلب به انتخاب هایی اختصاص می یابد که خیال داوطلب را از قبولی راحت می کند. معمولا کمتر اتفاق می افتد کسی که رتبه 1200 داشته نتواند جایی قبول شود که پارسال با رتبه 1600 در آن قبول نشدند. پس انتخاب رشته محل هایی که با رتبه های بالاتر از رتبه های ما در آن قبول شده اند تضمین قبولی برای داوطلب است.

 

معرفی چند الگو با یک مثال ساده :

در مثالی که خواهیم گفت می توانید نام شهر و رشته ها را متناسب با وضعیت خود تغییر دهید . مثلا اگر در رشته ی تجربی هستید دو یا سه رشته ی تجربی و اگر در رشته ی انسانی یا هنر هستید دو یا سه رشته از گروه خودتان را در نظر بگیرید.

فرض کنید دانش آموزی تهرانی است و می خواهد فقط رشته های عمران و مکانیک را انتخاب کند . ابتدا باید مشخص کند که کدامیک از این دو رشته را ترجیح می دهد . بسیاری از دانش آموزان اولویت خود را بر مبنای اقبال عمومی و سطح نمره ی هر رشته مشخص می کنند .

اما دانش آموزان عمیق تر ، به خواسته ها و ترجیح های خود توجه می کنند ؛ زیرا ممکن است نمره ی یک رشته بالاتر باشد ولی دانش آموز آن رشته را کمتر ترجیح بدهد . روش درست تر این است که علایق و ترجیح های خود را در نظر بگیرید ؛ اما اگر واقعا نمی دایند کدامیک ترجیح دارند و اگر چند رشته برای تان از اهمیت یکسانی برخوردارند می توانید بر مبنای نظر عمومی انتخاب رشته کنید .

اگر به رستوران می روید و می دانید چه غذایی از آن رستوران را دوست دارید ، خودتان سفارش غذا می دهید اما اگر غذاها را نمی شناسید یا برای تان فرقی ندارند آن گاه می توانید به نظر دیگران توجه کنید که چه غذایی را بیشتر ترجیح می دهند یا از میزبان راهنمایی می خواهید . در مورد انتخاب رشته هم به همین صورت است . کسانی که خودشان می دانند کدام رشته را ترجیح می دهند افراد مصمم تر و موفق تری خواهند بود. پس از آن که مشخص کردید کدام رشته را ترجیح می دهید اکنون باید رشته های مورد نظرتان را به ترتیب اولویت مشخص کنید .

دوباره به سراغ دانش آموز فرضی و مثالی خود باز می گردیم. او ممکن است یکی از این الگوها را انتخاب کند . شما کدام الگو را انتخاب می کنید ؟ یکی از این سه الگو یا الگویی که می تواند متفاوت باشد ؟

الگوی اول : او عمران را ترجیح می دهد . بنابراین عمران را در دانشگاه های شهر تهران پشت سر هم انتخاب می کند و سپس رشته ی مکانیک را در شهر تهران در همه ی دانشگاهها به ترتیب می نویسد :

عمران دانشگاه 1 ؛ شهر تهران
عمران دانشگاه 2 ؛ شهر تهران
عمران دانشگاه 3 ؛ شهر تهران
…….
مکانیک دانشگاه 1؛ شهر تهران
مکانیک دانشگاه 2 ؛ شهر تهران
مکانیک دانشگاه 3 ؛ شهر تهران
……………..
……………..
الگوی دوم : او هر دو رشته ی عمران و مکانیک را در تک تک دانشگاه ها می نویسد ؛ زیرا یا اختلاف چندانی بین این دو رشته قائل نیست یا این که اعتبار دانشگاه ها برایش اهمیت بیشتری دارد.
عمران دانشگاه 1 ؛ شهر تهران
مکانیک دانشگاه 1 ؛ شهر تهران
عمران دانشگاه 2 ؛ شهر تهران
مکانیک دانشگاه 2 ؛ شهر تهران
عمران دانشگاه 3 ؛ شهر تهران
مکانیک دانشگاه 3 ؛ شهر تهران
………….
الگوی سوم : او رشته ی اول خود را علاوه بر شهر خودش (تهران) در بقیه ی شهرها هم ادامه می دهد و سپس به سراغ رشته ی دوم می رود.
عمران دانشگاه 1 ؛ شهر تهران
عمران دانشگاه 2 ؛ شهر تهران
عمران دانشگاه 3 ؛ شهر تهران
عمران دانشگاه 4 ؛ شهر تهران
عمران شهر “الف”
عمران شهر “ب”
عمران شهر “ج”

 

توجه به بومی گزینی در نحوه چیدمان انتخاب رشته کنکور

لازم به ذکر است تا بدانید که در انتخاب رشته کنکور سراسری، نحوه گزینش دانشجویان، به صورت بومی گزینی می باشد. ممکن است سوال کنید که بومی گزینی به چه معنا است؟

بومی گزینی یعنی در برخی از رشته ها اولویت انتخاب با دانشجویانی است که در آن بوم قرار دارند. علاوه بر این، برخی از رشته های وجود دارند که مختص افراد بومی آن استان هستند. خوشبختانه بنا به تصمیم سازمان سنجش به علت مشکلات و مسائل معیشتی و اقامتی و همین طور ایجاد مشکلات روحی در برخی از دانشجویان به علت دوری از خانه و خانواده بحث بومی گزینی برای برخی از رشته ها را مطرح شد. بنابراین، شما دوست عزیز کنکوری باید در زمان انتخاب رشته و اولویت بندی رشته های انتخابی خود توجه ویژه ای به این موضوع داشته باشید و رشته هایی که تنها دانشجویان بومی را پذیرش می کنند را بشناسید.

 

تهیه و تنظیم: آکادمی دُر دانش

coaching-1

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه:
chat
0