نکاتی که برای حضور در کنکور بهتراست رعایت شوند

نکاتی ک برای حضور در کنکور بهتراست رعایت شوند
داوطلبان آزمون سراسری باید نکات مهمی را در جلسه کنکور رعایت کنند. تعدادی از داوطلبان در زیرگروه های مختلف ، ماه ها تلاش می کنند و به مطالعه درس ها می پردازند اما با مرتکب شدن اشتباهات رایج و عدم رعایت نکات مهم در جلسه کنکور ، دچار اضطراب و آشفتگی می شوند و ضربه بزرگی به تلاش های خود می زنند و در نتیجه از رسیدن به موفقیت باز می مانند.
نکات مهم قبل از روز برگزاری کنکور
روزهای قبل از برگزاری کنکور سراسری برای داوطلب بسیار حائز اهمیت می باشد که با مدیریت آن می توان میزان استرس را کاهش داد و با قدرت برای حضور در جلسه آماده شد. در ادامه این مطلب به نکات روز قبل از کنکور سراسری می پردازیم.
کارت ورود به جلسه خود را دریافت کنید
یکی از مهم ترین مدارکی که تمامی شرکت کنندگان کنکور سراسری بایستی آن را همراه با خود به جلسه ببرند، کارت ورود به جلسه کنکور سراسری می باشد. امکان دریافت کارت ورود به جلسه از طریق سایت سازمان سنجش برای شرکت کنندگان فراهم می باشد که لازم است متقاضیان قبل از شروع کنکور سراسری به این سایت مراجعه کرده و کارت ورود به جلسه خود را دریافت کنند.
مرور خلاصه نویسی و نکات مهم
روز آخر بایستی مطالعه را کنار بگذارید اما اگر فکر می کنید هیچ مطلبی مطالعه نکنید دچار استرس خواهید شد می توانید نکات مهمی را که خلاصه نویسی کرده اید مرور کنید. از خواندن مطلب و یا شرکت در آزمون های جمع بندی در روزهای قبل از برگزاری آزمون بپرهیزید.
نکات روز کنکور سراسری | شام مناسب بخورید
شب قبل از برگزاری کنکور سراسری بهتر است زودتر از روال هر شب و تقربیا حوالی ساعت 8 شام خود را میل کنید تا زودتر هم بتوانید بخوابید. سعی کنید در این شب از خوردن غذاهای چرب و سرخ کردنی و کنسروها بپرهیزید و یک غذای سالم و سبک که دارای اسید های چرب امگا 3 باشد مصرف کنید. بهترین غذایی که به عملکرد بهتر مغز شما کمک می کند، ماهی می باشد.
البته لازم است اشاره کنیم که سعی کنید در کنار غذای خود از خوردن نوشابه گازدار بپرهیزید و یک لیوان دوغ و یا کمی ماست را جایگزین آن کنید. همینطور سعی کنید در شب قبل از برگزاری آزمون کنکور سراسری هیچ گونه دارویی مصرف نکنید تا در روز آزمون گرفتار عوارض این داروها شامل خواب آلودگی نشوید.
نوشیدنی مناسب بنوشید
در شب قبل از برگزاری کنکور سراسری از خوردن نوشیدنی هایی مانند قهوه، چای و نوشابه گازدار بپرهیزید و در عوض سعی کنید نوشیدنی های آرام بخش از جمله چای سبز، بادرنجبویه، اسطوخودوس و سنبل طیب و گل گاوزبان مصرف کنید. همینطور مصرف آب سیب و یا آب کاهو نیز باعث آرامش بیشتر و خواب کافی می شود و استرس را از شما دور می کند.
خواب کافی داشته باشید
از جمله مواردی که می تواند تمرکز و در نهایت سرعت عمل شما را در جلسه آزمون کم کند، بی خوابی می باشد. بنابراین شما بایستی در شب قبل از کنکور سراسری 8 ساعت بخوابید و بنابراین در شب قبل هیچ گونه کاری که باعث ایجاد استرس و خستگی در سیستم ایمنی بدن شود را انجام ندهید و با دور کردن عوامل مزاحم سعی کنید خواب آرامی را تجربه کنید. اگر شام خود را زود بخورید می توانید پس از یک دوش آب ولرم خواب راحتی را تا صبح داشته باشید.
آماده کردن وسایل لازم برای روز امتحان
شما در روز برگزاری کنکور سراسری برای شرکت در جلسه آزمون و پس از آن پاسخدهی به سوالات به برخی وسایل احتیاج دارید.
نکات مورد توجه در روز کنکور سراسری
- بهتر است روز امتحان مقداری آب و مواد مغذی مانند خرما، فندق، بادام به همراه داشته باشید.
- ترتب زدن درس ها: بهتر است ترتیب زدن تست ها مطابق دفترچه سوالات کنکور باشد.
- مهم ترین نکته در پاسخ به سوالات، تنظیم وقت و زمان پاسخگویی به هر درس کنکور است. یکی از تفاوت های مشهود کنکور با امتحانات تشریحی مدرسه زمان محدود پاسخگویی به سوالات است بنابراین داوطلبان لازم است به زمان پاسخ گویی به پرسش ها که روی دفترچه های آزمون که برای هر درس، اعلام شده توجه کنند.
- هرسال تعداد زیادی از دانش آموزان با معدل 20 در کنکور شرکت می کنند ولی فقط تعداد کمی از آن ها رتبه های تک رقمی، دو رقمی و سه رقمی کنکور می شوند و آن تعداد محدود هم کسانی اند که در مدت زمان کم توانسته اند به سوالات جواب دهند.
- شانسي پاسخ ندهيد و ارزش سؤالاتي را که درست جواب دادهايد، از بين نبريد.
- علامت زدن اشتباه سؤال ها در برگۀ پاسخنامه، يکي از اشتباهات رايج داوطلبان است. بهتر است هر از گاهي شمارۀ سؤال پاسخنامه را با شمارۀ سؤال دفترچۀ آزمون کنترل کنيد. همچنين به هيچ وجه، پر کردن پاسخنامه را به دقايق آخر آزمون موکول نکنيد. بهتر است که گزينۀصحيح هر سؤال را بلافاصله در پاسخنامه پر کنيد يا لااقل بعد از پاسخگويي به هر10 سؤال، پاسخنامه را پر نماييد.
- شروع فرآيند آزمون سراسري با دروس عمومي است. اگر يک يا برخي از درسهاي عمومي سخت بود، نگران و نااميد نشويد. اگر آمادگي لازم را داريد و با اين وجود، درس يا دروسي براي شما دشوار است، به احتمال بسيار زياد براي ساير داوطلبان نيز آن درس، سخت خواهد بود؛ پس نبايد روحيۀ خود را ببازيد، چون نتيجۀ آزمون بر اساس يک درس تعيين نميشود و شما ميتوانيد با پاسخگويي بهتر به سؤالهاي ساير دروس، رتبه و نتيجۀ خوبي کسب کنيد.
- مدام دفترچه را ورق زدن و از اين درس به آن درس پريدن، خود به خود باعث نگراني و سردرگمي ميشود؛ البته امکان دارد که شما در درس خاصي، استعداد و توانايي ويژهاي داشته باشيد يا علاقۀ خيلي زيادي به يک درس بخصوص داشته باشيد و بتوانيد با سرعت زيادي به سؤالهاي آن درس پاسخ دهيد؛ در اين صورت، پاسخ دادن به سؤالهاي آن درس، ميتواند به شما روحيه بدهد. همچنين اگر در پاسخ به سؤالها، ترتيب درسها را رعايت نکرديد يا اگر سؤالي را بدون پاسخ گذاشتيد، در پاسخنامه هم شماره سؤالها را کنترل کنيد؛ زيرا، همان طور که پيش از اين گفته شد، علامت زدن اشتباه سؤالها در برگۀ پاسخنامه، يکي از اشتباهات رايج کنکور است که باعث ميشود با همين اشکال کوچک تا انتهاي پاسخنامه، جوابها را اشتباه علامت بزنيد؛ پس بهتر است که هر از گاهي، شمارۀ سؤال پاسخنامه را با شماره سؤال دفترچه آزمون تطبيق دهيد.
- براي اينکه اکسيژن مناسب به مغزتان برسد، روي صندلي صاف بنشينيد. اگر داوطلبي کمرش را خم کند با به اصطلاح قوز کند، تبادل هوا بين ريهها و فضاي بيرون دچار مشکل ميشود و بتدريج سطح اکسيژن خون پايين ميآيد و کارايي مغز افت ميکند.
- در دقايق پاياني آزمون، ذهن و حافظۀ شما خسته تر از قبل است؛ بنابراين، به پاسخ هايي که دادهايد، شک نکرده و آنها را دست کاري نکنيد. به ياد داشته باشيد که معمولاً پاسخ دوم شما اشتباه از آب در ميآيد.
- هر چند وقت يک بار، کمي آب بنوشيد. سلولهاي مغزي، براي اينکه بتوانند خوب عمل کنند، به دو مادۀ اصلي قند و اکسيژن نياز دارند. آبي که کمي شيرين شده باشد نياز شما را در اين زمينه برآورده ميکند، اما از نوشيدن آب زياد نيز خودداري کنيد؛ چون زمان برگزاري آزمون طولاني است و امکان دارد که نياز به سرويس بهداشتي پيدا کنيد و رفت و برگشت به سرويس بهداشتي، بخشي از زمان پاسخگويي شما به سؤالها را خواهد گرفت.
- اگر احساس خستگي کرديد، يک دقيقه عضلات بدن خود را بکشيد. براي انجام اين کار، کف پايتان را در امتداد ساق پا بکشيد. همچنين دو دست خود را به طرفين باز کنيد و عضلات سينۀتان را در امتداد دو دست بکشيد (حالتي مانند خميازه کشيدن). انجام اين عمل به مقدار قابل توجهي خستگي شما را رفع ميکند.
- براي جلسۀ آزمون، لباسي راحت و خنک به تن کنيد؛ در ضمن با خودتان يک بالاپوش و، در صورت نياز، هدبند ببريد؛ زيرا امکان دارد که صندلي شما در سر جلسۀ آزمون، نزديک «فن» يا در مسير وزش باد کولر باشد و سردتان شود. گفتني است که در جلسۀ آزمون، امکان جابجايي براي داوطلبان وجود ندارد.
قوانین ارسال دیدگاه در سایت