نحوه هدف گذاری برای درس خواندن

دسته بندی :دُرسا, رشد تحصیلی, رشد فردی ۲ آذر ۱۴۰۱ coaching-1 118
نحوه هدف گذاری برای درس خواندن

نحوه هدف گذاری برای درس خواندن

اگر می‌خواهید مهارت‌های مطالعه و نمرات درسی خود را بهبود ببخشید باید هدف گذاری برای درس خواندن را با دقت و توجه زیادی انجام دهید. در واقع، وقتی می‌دانید به کجا می‌خواهید بروید، شانس شما برای رسیدن به آنجا بیشتر خواهد بود. تعیین اهداف مطالعه، انگیزه درس خواندن را افزایش و تنبلی و اهمال‌کاری را کاهش می‌دهد، چون داشتن هدف مشخص به تمرکز ذهن کمک می‌کند و شما را تشویق می‌کند در صورت مواجه‌شدن با هر گونه لغزش، به مسیر خود برگردید.

اهمیت هدف گذاری

برخی از دانش‌آموزان هنوز متوجه اهمیت هدف گذاری نشده‌اند، به همین خاطر بیایید با بررسی مهم‌ترین دلیل شروع کنیم:

هدف گذاری برای موفقیت بلندمدت ضروری است. اگر اهداف خود را به طور واضح تعریف نکرده باشید، نمی‌توانید به مقصد برسید.

داشتن اهداف درست، به این معنی است که می‌دانید چرا این کار را انجام می‌دهید و چرا زمان خود را صرف مطالعه سخت و عمیق می‌کنید.

و از آنجایی که جواب این “چراها” ترکیب ایده آلی از اهداف و انگیزه است، پس به عنوان یک دانش‌آموز، تعیین اهداف بلندمدت و کوتاه‌مدت، یک راه عالی برای تقویت انگیزه لازم در درس خواندن است.

اهداف باید شما را به سمت جلو حرکت دهند و با تقویت تمرکز و انگیزه، جهت و مسیر واضحی را برای شما ارائه دهند. به این معنا که هدف گذاری برای درس خواندن می‌تواند انرژی لازم برای ادامه دادن شما را فراهم کند.

مدیریت زمان، برنامه‌ریزی و سازمان‌دهی، رشد ذهنی، قدرت بالا در برخورد با موانع و … از جمله مهارت‌هایی هستند که یک دانش‌آموز می‌تواند با هدف گذاری برای درس خواندن، به آنها دست پیدا کند.

 

مراحل انجام درست هدف گذاری درسی

انواع هدف گذاری درسی را بشناسید

اگر برای درس خواندن انگیزه ندارید، بدانید که در این راه تنها نیستید. این مشکل بسیاری از دانش آموزان است. اینکه در زمان مطالعه کردن به اهداف خود فکر کنید به این معنی نیست که به خودتان فشار بیاورید تا همین الان به اهداف بلندمدتی که دارید برسید.

اصلا منطقی و واقع بینانه نیست که بخواهید هر روز قدم های بزرگ در راه رسیدن به هدف بردارید. به یاد داشته باشید که رسیدن به اهداف بزرگ از طریق برداشتن قدم‌های کوچک ممکن خواهد شد.

اصلاح این مدل ذهنی به شما کمک می‌کند تا با مشخص کردن گام‌های کوچک تا حدود زیادی استرس هدف بزرگ را کاهش دهید. پس باید بدانید که ۳ نوع هدف گذاری تحصیلی وجود دارد که باید برای یک سال تحصیلی آن‌ها را در نظر داشته باشید:

  1. هدف گذاری بلندمدت: اصلی‌ترین هدفی که می‌خواهید در آن سال تحصیلی به آن برسید: مثلا کسب معدل کل ۱۸ و بالاتر
  2. هدف گذاری میان مدت: اهدافی که می‌خواهید در پایان میان‌ترم به آن‌ها برسید: مثلا کسب معدل ۱۸.۵ در امتحانات میان ترم
  3. هدف گذاری کوتاه مدت: کارها و اقداماتی که باید طی هفته و روزانه انجام دهید: مثلا کسب نمره‌ی بالای ۱۷ در امتحانات هفتگی

عامل انگیزشی شما برای دستیابی به هدف درسی آخر سال در واقع اهداف کوتاه‌مدت (کوچکترین قدم) هستند که تعیین می‌کنید. فکر کردن به تصویر بزرگتر (اهداف میان مدت و بلندمدت) بر روی ذهن شما تاثیر منفی خواهد داشت. چرا که فکر می‌کنید با انجام این کارهای کوچک نخواهید توانست به آن هدف بزرگ دست پیدا کنید ولی واقعیت این است که هر درس و امتحانی که با موفقیت پشت سر بگذارید شما را یک قدم به رسیدن به هدف اصلی نزدیکتر کرده است.

 

برای آموزش هدف گذاری می توانید محصول مینی دوره صوتی هدفگذاری را تهیه کنید.

 

خصوصیات هدف گذاری تحصیلی

هنگام هدف گذاری درسی و تحصیلی باید یک سری از موارد را به یاد داشته باشید و رعایت کنید تا در مسیر درست قرار بگیرید. پس نیاز است بدانید که هدف گذاری تحصیلی چه مشخصاتی دارد؟ لیست زیر اصلی‌ترین خصوصیات تعیین هدف درسی است:

 

هدف باید:

  1. مشخص و واضح باشد: مثلا اینکه بگویید در فلان امتحان نمره‌ی خوبی بگیرم، منظور از واژه‌ی “خوب” مشخص و واضح نیست. باید دقیقا مشخص کنید که خوب یعنی چه؟ پس تعیین هدف به صورت مبهم ممنوع! بهتر است مثال را اینگونه بازنویسی کنیم: در فلان امتحان حداقل نمره‌ی ۱۷ میگیرم.
  2. قابل اندازه گیری باشد: قابل اندازه گیری بودن هدف کمک می‌کند تا ابهامات ذهنی برطرف شوند. شما باید بتوانید بین وضعیت فعلی و وضعیتی که می‌خواهید به آن برسید یک فاصله و معیاری در نظر بگیرید. همچنین باید واحد زمان را نیز در نظر بگیرید. برای مثال میخواهم ترازم در امتحان بعدی که ۱۵ روز دیگر است ۱۰۰۰ واحد افزایش داشته باشد. (هدف: ۱۰۰۰ واحد افزایش تراز طی ۱۵ روز)
  3. واقع بینانه باشد: بلندپروازی ممنوع! بلندپروازی در هنگام هدف گذاری شما را از واقعیت دور کرده و بی انگیزه می‌کند. باید قدم به قدم پیشرفت کنید. اگر ساکن تهران باشید و بخواهید به اصفهان بروید، باید ابتدا وارد خیابان شوید. نباید انتظار داشته باشید که پس از خروج از منزل بلافاصله به مقصد رسیده باشید.

پس از تعیین هدف چکار باید بکنم؟

همانطور که گفته شد، تعیین هدف درسی نخستین قدم است. در مرحله‌ی بعد باید برای گام‌های کوچکی که گفته شد، برنامه ریزی کنید و یک نقشه‌ی راه ترسیم کنید.

تهیه و تنظیم:آکادمی دُر دانش

coaching-1

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه:
chat
0