معرفی کامل رشته میکروبیولوژی

معرفی کامل رشته میکروبیولوژی
علم میکروبیولوژی گرایشی از علم زیست شناسی است که وظیفه بررسی و مطالعه میکروارگانیسم ها را بر عهده دارد و در این علم ارتباط میکروارگانیسم ها با خودشان و همچنین با موجودات عالی تر مانند انسان، حیوانات و گیاهان مورد بررسی قرار می گیرد.
مهارت ها و دانش مورد نیاز
به روز بودن و آگاهی از آخرین پیشرفت های علمی
ذهن جستجوگر و خلاق
حافظه خوب
قدرت تجزیه و تحلیل مناسب
تفکر پویا و منطقی
داشتن صبر و حوصله زیاد
مهارت خوب در حل مساله
دقت بالا و توجه به جزئیات
توانایی کار با نرم افزارها
توانایی رهبری تیم
وظایف یک میکروبیولوژیست بعد از فارغالتحصیلی
وظابف میکروبیولوژیستها براساس زیر شاخهها و گرایشهای مختلف ممکن است از تفاوتهای ناچیزی برخوردار باشند اما در حالت کلی، حوزه کاری یک میکروبیولوژیست عبارت است از:
- انجام آزمایشات گوناگون جهت شناسایی انواع میکروبها و میکروارگانیسمها
- استفاده از علم میکروبیولوژی در جهت کنترل بیماریهای عفونی
- انجام آزمایش، تست و پژوهشهای مختلف به منظور کنترل کیفیت مواد غذایی در برابر انواع میکروارگانیسمها در کارخانهها، شرکتها و …
- انجام پژوهش و آزمایش بر روی انواع ریز اندامگان به منظور بهرهوری در بهینه کردن مواد غذایی و تولید مواد غذایی جدید
- انجام پژوهش و آزمایشات گوناگون به منظور استفاده از میکروارگانیسمها برای بهرهوری در برابر آلودگیهای محیطی و جلوگیری از شیوع مواد سمی و مضر
- و در نهایت، ارائه نتایج، دادهها و یافتهها به افراد، منابع و ارگانهای ذیربط
رشته میکروبیولوژی چند ترم است!
این رشته در ایران، در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی ارائه میشود. بهتر است بدانید که رشته میکروبیولوژی در دوران کارشناسی گرایشی ندارد و این اشتباه است که در برخی منابع، برای رشته کارشناسی میکروبیولوژی گرایش تعریف شده است؛ بلکه این گرایشها مربوط به دوران کارشناسی ارشد میباشند.
دوره کارشناسی میکروبیولوژی
دوره کارشناسی رشته میکروبیولوژی یک دوره چهار ساله است که جمعأ 132 واحد را در بر میگیرد؛ این 132 واحد خود نیز به دروس عمومی، اجباری و اختیاری تقسیم میشوند که این سه نوع دروس خود به دروس نظری، علوم پایه، پزشکی، مهندسی و مبانی بیوتکنولوژی، بعلاوه آموختن زبان انگلیسی در حد 5.5 نمره تافل و آشنایی کامل با یکی از زبانهای برنامهنویسی کامپیوتر تقسیم و اتمام مییابد.
بازار کار
میکروبیولوژیست می تواند در سازمان ها و مراکزی مانند سازمان های حوزه بهداشت و درمان، آزمایشگاه های پاتولوژی و میکروب شناسی بیمارستان ها، پژوهشگاه های نفت و در بخش های تحقیقاتی صنایع غذایی و دارویی، کشاورزی، محیط زیست و … استخدام شود.بخاطر ارتباط زیاد میکروبیولوژی با صنایع مختلف و کاربردش، موقعیت های شغلی متنوع و زیادی برای میکروبیولوژیست ها وجود دارد. البته آنهایی که تحصیلات عالی داشته باشند، از وضعیت بهتری در این بازار کار برخوردار خواهند بود.
با توجه به اینکه رشته ی میکروبیولوژی یک رشته ی علوم پایه است، امکان کارآفرینی در آن بسیار مهم است. تاسیس یک آزمایشگاه با همکاری متخصصان علوم آزمایشگاهی می تواند فکر خوبی باشد.
اما اگر از لحاظ سرمایه اولیه مشکلی وجود داشته باشد، تا رسیدن زمان مناسب می توانید در یکی از حوزه های صنعتی یا بالینی یا تحقیقاتی به عنوان ناظر یا کارشناس وارد بازار کار شوید.
البته مانند بسیاری از رشته های علوم پایه، برای اینکه اشتغال مناسبی در رشته ی میکروب شناسی داشته باشید، بهتر است برای ادامه تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری برنامه ریزی داشته باشید.
خوشبختانه با پیشرفت علم و صنعت، رشته های علوم پایه مخصوصا رشته ی میکروبیولوژی فضای بسیار مناسبی برای کسب درآمد دارد.
البته مانند هر رشته ای و یا حتی بیشتر، لازم است علاقه و پشتکار خوبی داشته باشید. از میان تمامی فرصت های شغلی این رشته، کارآفرینی و ایجاد محیط شغلی شخصی می تواند یکی از بهترین بستر های کسب درامد باشد.
تهیه و تنظیم: آکادمی دُردانش
قوانین ارسال دیدگاه در سایت