معرفی کامل رشته مهندسی عمران

دسته بندی :دُرسا, معرفی رشته های ریاضی ۲ دی ۱۴۰۱ coaching-1 32
معرفی کامل رشته مهندسی عمران

معرفی کامل رشته مهندسی عمران

دانشجویان این رشته مواردی که را که مربوط به‌ سازه‌، خاک‌ و پی‌، راه‌ و ترابری‌ و هیدرولیک‌ است را می آموزند و علاوه بر طراحی‌ و نحوه‌ ساخت‌ اسکلت‌ ساختمان‌ها و سایر بناهای‌ فنی‌ مثل‌ پل‌، فرودگاه‌ و تونل‌ پرداخته‌ به‌ مطالعه‌ رفتار زمین‌ بناهای‌ فنی‌ هم می‌پردازد تا بتوانند طبق نوع‌ خاک‌ زمین‌ مورد نظر، شکل سازه‌ای‌ را که‌ قرار است‌ ساخته‌ شود، طراحی‌ کند.

این افراد همچنین به‌ برنامه‌ریزی‌ حمل‌ و نقل‌ بین‌ شهری‌ و درون‌ شهری‌، طراحی‌ راه‌ها از نظر هندسی‌، زیرسازی‌ و روسازی هم مشغول هستند و اطلاعات‌ خوبی‌ در مورد هیدرولیک‌ به‌ دست‌ می‌آورد.

رشته مهندسی عمران مناسب چه کسانی است؟

رشته مهندسی عمران مناسب آن دسته از داوطلبانی است که به علوم فیزیک و ریاضی به‌صورت کاربردی علاقه‌مند هستند. همچنین، افرادی که علاقه به ساخت و ساز و طراحی سازه‌ها و ساختمان‌ها دارند به این رشته گرایش خواهند داشت. به‌ عبارتی، مهندسی عمران، رشته‌ای کاربردی است و علوم محض در آن به‌ ندرت مطالعه می‌شوند.

مهارت های مورد نیاز برای مهندس عمران

داوطلبانی که به سراغ انتخاب رشته مهندسی عمران می‌روند باید اطلاعات زیادی در مورد این رشته تحصیلی داشته باشند. این رشته یک رشته نسبتا دشوار محسوب می‌شود که شرایط خاص خود را دارد. این بدین معنی است که داوطلبان باید مهارت‌ها و توانایی‌های خاصی برای رشته عمران داشته باشند. شما می‌توانید در قسمت زیر با مهم‌ترین مهارت‌های مورد نیاز برای مهندس عمران بیشتر آشنا شوید:

  • روابط اجتماعی بالا
  • ذهن خلاق و ایده‌ پرداز
  • فهم مسائل ریاضی و فیزیک
  • توانایی حل مسائل پیچیده ریاضی
  • صبر و حوصله زیاد
  • قدرت تجزیه و تحلیل بالا
  • توان جسمی مناسب
  • قدرت تجسم مناسب
  • دقت بالا در جزئیات
  • تصمیم‌گیری و انتخاب مناسب
  • آشنایی با نرم‌افزارهای مهندسی عمران
  • آشنایی با کلیات نقشه‌برداری نوین
  • آشنایی با مسائل مالی
  • توانایی طراحی سازه
  • توانایی نقشه‌کشی
  • و …

درس‌های‌ این‌ رشته‌ در طول‌ تحصیل

دروس‌ مشترک‌ در‌ گرایش‌های‌ مختلف مهندسی‌ عمران

ریاضیات‌ عمومی‌

فیزیک‌ عمومی‌

برنامه‌نویسی‌ کامپیوتر

آمار و احتمالات‌ مهندسی‌

محاسبات‌ عددی‌

استاتیک‌، دینامیک‌

مقاومت‌ مصالح‌

مکانیک‌ خاک‌

زمین‌شناسی‌ مهندسی‌

مترو و برآورد پروژه‌.

دروس‌ تخصصی‌ گرایش‌ عمران‌

تکنولوژی‌ بتن‌

تحلیل‌ سازه‌، بارگذاری‌

مهندسی‌ پی‌

سازه‌های‌ بتنی‌

سازه‌های‌ فولادی‌

روش‌های‌ اجرایی‌ ساختمان‌

مکانیک‌ سیالات‌

هیدرولیک‌

هیدرولوژی‌ مهندسی‌

رسم‌ فنی‌ و نقشه‌کشی‌ ساختمان‌

نقشه‌برداری‌ و عملیات‌

مهندسی‌ آب‌ و فاضلاب‌

بناهای‌ آبی‌

اصول‌ و مبانی‌ معماری‌ و شهرسازی‌

پروژه‌ سازه‌های‌ فولادی‌

روش‌های‌ خرابی‌ ساختمان‌

راه‌سازی‌ و پروژه‌

روسازی‌

مهندسی‌ ترابری‌

راه‌آهن‌

مهندسی‌ ترافیک‌

گرایش های مهندسی عمران  کارشناسی

داوطلبان در مقطع کارشناسی با گرایش‌های مختلفی روبه‌رو هستند. این بدین معنی است که داوطلبان در مقطع کارشناسی مهندسی عمران حق انتخاب گرایش دارند. انتخاب گرایش در همان ترم اول و از زمان قبولی در رشته مهندسی عمران بر واحدهای درسی داوطلبان اعمال می‌شود. داوطلبان در مقطع کارشناسی با 3 گرایش مهندسی عمران روبه‌رو هستند. این بدین معنی است که داوطلبان می‌توانند با توجه به علاقه خود سه گرایش مختلف را انتخاب کنند. گرایش‌های مقطع کارشناسی مهندسی عمران به صورت زیر هستند:

  • مهندسی عمران گرایش عمران
  • مهندسی عمران گرایش نقشه‌برداری
  • مهندسی عمران گرایش آب

گرایش های عمران در مقطع کارشناسی ارشد

آیا داوطلبان پس از مقطع کارشناسی امکان ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد را دارند؟ آیا مقطع کارشناسی ارشد نیز گرایش‌هایی برای ادامه تحصیل دارد؟ بله داوطلبان پس از فارغ‌التحصیلی می‌توانند برای ادامه تحصیل در مقطع ارشد مهندسی عمران اقدام کنند. رشته مهندسی عمران در مقطع کارشناسی ارشد گرایش‌های مختلفی دارد. داوطلبان به راحتی می‌توانند با توجه به علاقه و استعداد خود یکی از گرایش‌های ارشد مهندسی عمران را برای ادامه تحصیل انتخاب کنند. تعداد کل واحدهای درسی در مقطع کارشناسی ارشد مهندسی عمران 32 واحد است. داوطلبان باید در مدت زمان 2 الی 3 سال این دروس را با بهترین نمرات سپری کنند. دروس اجباری 12 واحد، دروس اختیاری 12 واحد، سمینار 2 واحد و پروژه 6 واحد از دروس مهندسی عمران در مقطع کارشناسی ارشد را تشکیل می‌دهند. داوطلبان با توجه به علاقه خود می‌توانند یکی از گرایش‌های زیر را برای ادامه تحصیل انتخاب کنند:

  1. مهندسی عمران گرایش مهندسی سازه
  2. مهندسی عمران گرایش مهندسی زلزله
  3. مهندسی عمران گرایش مهندسی ژئوتکنیک
  4. مهندسی عمران گرایش مهندسی حمل و نقل
  5. مهندسی عمران گرایش مهندسی راه و ترابری
  6. مهندسی عمران گرایش ساختمان‌های هوشمند
  7. مهندسی عمران گرایش مهندسی و مدیریت منابع آب
  8. مهندسی عمران گرایش مهندسی سواحل، بنادر و سازه‌های دریایی
  9. مهندسی عمران گرایش مهندسی محیط زیست
  10. مهندسی عمران گرایش مهندسی خطوط راه آهن
  11. مهندسی عمران گرایش مهندسی آب و سازه‌های هیدرولیکی
  12. مهندسی عمران گرایش رودخانه
  13. مهندسی عمران گرایش مکانیک خاک و پی
  14. مهندسی عمران گرایش سواحل

فارغ التحصیل رشته مهندسی عمران در چه کارها و صنایعی می‌تواند شاغل شود؟

فارغ‌التحصیلان مهندسی عمران-عمران می‌توانند در شرکت‌های مختلف به عنوان مهندسان مشاور مشغول به کار شوند که وظیفه طراحی، محاسبه و نظارت بر اجرای پروژه‌های ساختمانی را بر عهده دارند. علاوه بر آن می‌توانند در شرکت‌های مجری به عنوان مهندس مقیم در کارگاه و نیز سرپرست کارگاه و مدیر پروژه فعالیت کنند. علاوه بر این موارد، وزارت‌خانه‌ مسکن و شهرسازی، سازمان نظام مهندسی و جهاد سازندگی فارغ‌التحصیلان رشته مهندسی عمران را جذب می‌کنند.

میزان درآمد در رشته مهندسی عمران

رزومه کاری و نوع شرکتی که استخدام شده اید (خصوصی یا دولتی)، تاثیر مستقیم بر میزان در آمد یک مهندس عمران داشته و هرچه رزومه قوی تری ارائه شود، امنیت شغلی و مالی فرد بیشتر تضمین می گردد اما به طور میانگین حداقل حقوق ماهانه در ایران برای این رشته بین 4 تا 7 میلیون تومان است البته این حداقل میزان مبلغ می باشد. مسلما با توجه به شرایط و مدارک ارائه شده، مبلغ دریافتی با تغییراتی همراه خواهد بود. مسلما فردی که مدارک بالاتر تحصیلی و مهارت کاری بیشتری داشته باشد، به مراتب آینده شغلی بهتری نیز خواهد داشت.

معرفی رشته مهندسی عمران از طریق گفت‌و‌گو با دانشجویان

برای موفقیت در این رشته، علاقه‌مندی به کدام یک از دروس دبیرستان لازم است؟

مهارت‌های عمومی: مهارت در فناوری اطلاعات و کامپیوتر، ریاضیات و  علم مهندسی زیرا در غیر این صورت کارفرما نمی‌تواند مسئولیت ساخت یک ساختمان چندین طبقه، یک پل که روزانه هزاران خودرو از روی آن تردد می‌کنند یا ساخت یک تونل را به او بسپارد. توانایی شرح درست و واضح ایده‌ها و طرح‌ها به منظور توان انتقال مفاهیم پیچیده مهندسی به کارگران برای انجام کار به کارفرما یا سرمایه گذار برای حمایت مالی و لجستیکی از پروژه، توانایی تحلیل داده‌ها، ارزیابی راه حل‌ها و انجام تصمیم‌گیری درست، مهارت کار تیمی (خصوصا همکاری با اشخاصی که شاید از نظر فرهنگی و اعتقادی با شما تفاوت داشته باشند.) از دیگر مواردی است که می‌توان به آن اشاره کرد.

آیا امکان ادامه تحصیل در این رشته در خارج از کشور وجود دارد؟ چگونه؟

بله، این امکان وجود دارد. اگر هدف از تحصیل در خارج از کشور، پیدا کردن کار مناسب در شرکت‌های مهندسی و به طور کلی فعالیت صنعتی باشد، تحصیل بعد از دوره کارشناسی مفیدتر خواهد بود. چون با هزینه و زمان تحصیل کمتر می توان مدرک کارشناسی ارشد را در خارج از کشور گرفت و با آن کار مهندسی پیدا کرد. اما اگر هدف ادامه تحصیل و اخذ مدرک دکتری هست، شاید تحصیل بعد از دوره کارشناسی ارشد مفیدتر و کم هزینه تر باشد.

 

وظایف یک مهندس عمران در محیط کار چیست؟

تعهد در قبال مطالعات فنی و امکان سنجی انجام پروژه از جمله تحقیقات در زمینه‌ی محل انجام پروژه، استفاده کردن از نرم افزارهای کامپیوتری در گستره مختلف به منظور توسعه طراحی‌های دقیق، انجام محاسبات پیچیده لازم برای طراحی کارآمد، ارتباط برقرار کردن با مشتریان و متخصصان شرکت‌های مجری از جمله معماران و پیمانکاران فرعی، تدوین مشخصات پروژه و نظارت بر فرآیند مناقصه، برطرف ساختن مشکلات طراحی مسئله، مدیریت بودجه‌ها و منابع پروژه، برنامه‌ریزی برای مصالح و خرید تجهیزات و تحویل آن‌ها، مطمئن شدن از اینکه پروژه با الزامات قانونی به ویژه بهداشت و ایمنی اجرا شده است، ارزیابی دوام پذیری و اثرات زیست محیطی پروژه، حصول اطمینان از پروژه‌های اجرا شده و سازه‌های تکمیل شده بر اساس بودجه و زمانی که از قبل تخمین زده شده است از جمله وظایف یک مهندس عمران است.

 

بازار کار و شرایط شغلی این رشته در ایران چگونه است؟

وزارت خانه‌های مسکن و شهرسازی، راه و ترابری، نیرو، جهاد کشاورزی، نفت، صنایع، شهرداری‌ها، سازمان ثبت، سازمان نقشه‌برداری، سازمان محیط زیست، سازمان میراث فرهنگی، قوه قضاییه، بخش خصوصی و …  از جمله مراکزی هستند که مهندسان عمران می‌توانند در آن‌جا مشغول به کار شوند.

 

تهیه و تنظیم: آکادمی دُردانش

coaching-1

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه:
chat
0