معرفی کامل رشته روانشناسی

معرفی کامل رشته روانشناسی
روانشناسی یک رشته کاربردی است که رفتار و فرایندهای ذهنی انسان را بر یافتههای علمی و تحقیقات مطالعه میکنند.
در واقع رفتار انسان مجموعه فعالیتها و اعمالی است که میتوان آنها را مشاهده و اندازه گیری کرد.
از جمله این فعالیت ها میتوان به صحبت کردن و راه رفتن و همچنین فعالیتهای ذهنی که نمیشود به صورت مستقیم آنها را دید اشاره کرد.
برخی فعالیت های ذهنی مانند تفکر، ترس و هیجان که از سنین خردسالی تا بزرگسالی همراه انسان است از جمله این موارد می باشد.
علمی است که نیازهای طبیعی انسان را درک میکند و در نظر میگیرد و پیچیدگی های زندگی امروز مردم را مطالعه می کند.
وظایف روانشناسان
با توجه به گرایش و تخصصی که هر روانشناس دارد وظایف مختلفی بر گردن او است. به عنوان مثال یکی از وظایف روانشناس مشاوره رسیدگی به مراجعهکنندگان برای حل مشکلات و تصمیم گیری در زمان های پر استرس زندگی آنهاست.
همچنین از وظایف روانشناسی بالینی می توان به این مورد اشاره کرد که در صورتی که مورد این در شرایطی مثل نگرانی و اضطراب و افسردگی و سایر بیماری های روانی قرار داشته باشند روانشناسی بالینی آنها کمک میکند.
روانشناسان شغلی باید در شرکتها و سازمانها حضور داشته باشند و برای بهبود عملکرد و افزایش کارایی آن ها افراد را یاری کنند.
روانشناسی جرم شناسی این وظیفه را دارد که از تئوری هایی که در علم روانشناسی وجود دارد شناخت جرایم و بهبود مجرمین استفاده کند.
وظیفه روانشناس سلامت نیز گسترش رفتار و نگرش سالم و کمک به افراد بیمار و خانواده های آنها برای غلبه بر شرایط و مشکلات موجود و بهبود کیفیت زندگی آنهاست.
روانشناس ورزشی وظیفه دارد که برای بهتر شدن عملکرد در زمینه مربیگری آموزش و رقابت ورزشکاران یاری دهد.
معرفی رشته روانشناسی – مزایا و معایب رشته روانشناسی
مهم ترین مزیت رشته روانشناسی آموزش مهارت های حفظ سلامت روان است که می توان از آن در زندگی روزمره و شخصی خود و اطرافیان استفاده کرد. همچنین وقتی به روند درمان روانی مراجعان کمک می کنید، می توانید از احساس رضایت و اعتماد به نفس آن لذت بسیاری ببرید.
از معایب این رشته می توان به ناشناخته بودن علم روانشناسی در بعضی مناطق کشور اشاره کرد. علاوه بر این به دلیل گستردگی آموزش رشته روانشناسی در بیشتر دانشگاه های کشور بازار کار آن اشباع شده ویافتن کار با دشواری هایی همراه است. همچنین برای روانشناس شدن حداقل لازم است که مدرک کارشناسی ارشد خود را بگیرید. کار روانشناسی با کسانی است که به لحاظ روانی و روحی دچار مشکل شده اند، به همین دلیل ممکن است بعد از مدت ها دچار فرسودگی و خستگی شوید.
همچنین شما با داشتن مدرک روانشناسی حتی با معدل بالا، یک روانشناس خوب نمی شوید؛ بلکه لازم است شما به کارآموزی و کسب مهارت های روانشناسی در حین کار بپردازید.
رشته روانشناسی مناسب چه کسانی است؟
رشته روانشناسی برای افرادی که به دنبال پاسخ به سوالات بنیادی در مورد چرایی و چگونگی رفتار و احساسات آدمی هستند، مناسب است. رفتار انسان پویایی بسیاری دارد و با هر پدیده اجتماعی، دستخوش تغییر میشود. بنابراین تحصیل در این رشته مستلزم مطالعه و کسب تجربه مداوم است. روانشناسی در بهبود زندگی فردی و اجتماعی کارکرد قابل توجهی دارد و نمود آن در کلیه جنبههای زندگی مشهود خواهد بود.
یک روانشناس باید قبل از هر چیز، مهارتهای فردی خود را بشناسد و رویارویی با مشکلات، خوب شنیدن، برقراری ارتباط موثر، هوش هیجانی، رازداری و صداقت در عملکرد را در خود تثبیت کند. روانشناس باید صبور باشد و مهارتهای شنوایی موثر را تقویت کند، به نوعی که بتواند قبل از سخن گفتن، در جریان گفتگو به عمق کلام مراجع پی ببرد. قدرت درک، تجزیه و تحلیل، حل مسئله، خلاقیت و توجه به جزییات به موفقیت روانشناس در تشخیص و درمان کمک خواهند کرد. روانشناسی مطالعه علمی رفتار و فرآیندهای ذهنی تعرفی میشود و خاستگاه تاریخی رشته روانشناسی در دیدگاههای فیلسوفان یونان باستان مانند مشهورترین آنها سقراط، افلاطون و ارسطو، است.
شرایط تاسیس مطب روانشناسی:
- داشتن حداقل مدرک کارشناسی ارشد
- گذشتن حداقل یک سال از فارغ التحصیلی
- پایان خدمت سربازی برای آقایان
- گذراندن دوره کارورزی و داشتن مدرک آن
فارغ التحصیلان این رشته در مقطع کارشناسی می توانند در مراکز دولتی و خصوصی مختلفی مشغول به فعالیت در زمینه های متفاوتی شوند که برخی از آنها عبارتند از :
- روانشناس تحصیلی: کمک به کودکان، نوجوانان و جوانان در در مهدکودک ها، مدارس و دانشگاه ها در جهت بهبود و رفع مشکلات آموزشی و روانی در مسیر پیشرفت تحصیلی
- روانشناس صنعتی و سازمانی: به عنوان مشاور یا روانشناس به استخدام شرکت ها و سازمان ها در می آیند و هدف آن ها بهبود عملکرد کارکنان، افزایش بهره وری و رضایت شغلی، عارضه یابی های سازمانی و استخدام نیروهای کارآمد است.
- روانشناس سلامت: به عنوان مشاور در مراکز درمانی روانی با هدف ترویج رفتار و نگرش سالم و کمک به بیماران و خانواده های آنها برای غلبه بر بیماری ها
- روانشناس مشاوره: مشاوران به افراد در گذر از مشکلات و موقعیت های پراسترس کمک می کنند و به عنوان مشاور در مراکز مشاوره و بیمارستان ها مشغول به کار می شوند.
- روانشناس جرم شناسی: در خدمت پلیس جنایی در می آیند تا با استفاده از تئوری های روانشناسی و روانشناختی به شناسایی علل جرائم، بازسازی و درمان مجرمین بپردازند.
- روانشناس بالینی: در مراکز درمانی روانی، بیمارستان ها در کمک به مددجویان مبتلا به مشکلاتی همچون اضطراب، وسواس، نگرانی، افسردگی و دیگر بیماری های روانی کار می کنند.
- روانشناس ورزشی: این افراد به استخدام باشگاه ها و فدراسیون های ورزشی در می آیند. کمک به افراد، تیم ها و سازمان ها برای بهبود انگیزه و عملکرد در زمینه مربی گری، آموزش، رقابت و همچنین ترویج مشارکت ورزشی به صورت عمومی از وظایف آن ها هستند.
گرایش های رشته روان شناسی در مقاطع تحصیلات تکمیلی
گرایش های مقطع کارشناسی ارشد رشته روانشناسی
- کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی
- کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی
- کارشناسی ارشد روانشناسی و آموزش کودکان استثنایی
- کارشناسی ارشد روان سنجی
- کارشناسی ارشد روانشناسی صنعتی و سازمانی
- کارشناسی ارشد روانشناسی اسلامی
- کارشناسی ارشد تربیتی
گرایش های مقطع دکتری در رشته روانشناسی
- روانشناسی بالینی
- روانشناسی عمومی
- روانشناسی سلامت
قوانین ارسال دیدگاه در سایت