معرفی کامل رشته داروسازی

معرفی کامل رشته داروسازی
معرفی رشته داروسازی
همان طور که از نام رشته داروسازی پیداست، این رشته نقش مهمی در رابطه با تولید و ساخت دارو، بررسی وضعیت دارو در بدن انسان و موجودات زنده هم چنین میزان تأثیر دارو در سلامت جامعه و کم کردن بحران های بیماری زا ایفا می کند. فرموله کردن ماده یعنی تبدیل ماده به قرص، کپسول، شربت و… که برای بیمار قابل مصرف باشد، از دیگر نقش های یک دکتر داروساز به شمار می رود.
دانشجویان این رشته در ابتدا وارد مقطع دکتری عمومی می شوند. دروس این رشته همانند رشته پزشکی و دندانپزشکی از دو بخش علوم پایه و دروس اصلی و تخصصی تشکیل می شود که دانشجویان می بایست پس از گذشت تقریبا دو سال و گذراندن واحدهای درسی مربوطه، در آزمونی تحت عنوان آزمون علوم پایه که هر ساله در دو نوبت از سوی سازمان سنجش آموزش پزشکی کشور برگزار می گردد، شرکت نمایند
رشته داروسازی مناسب چه افرادی است؟
رشته داروسازی همانند سایر رشته های دکتری عمومی که شامل 6 سال تحصیل و 2 سال طرح اجباری می باشد که با فراگیری دروس حفظی، اصطلاحات علمی و تخصصی و طراحی و محاسبات پیچیده سپری می شود.
- توانایی سروکار داشتن با دروس حفظی
- مهارت کافی در زبان انگلیسی
- صبر و حوصله در گذراندن دوره طولانی تحصیل
- علاقه به تحقیق و پژوهش و کشف ساختار های جدید
- و…
علاوه بر موارد فوق، چند نکته دیگر وجود دارد که به شخصیت اجتماعی فرد بستگی دارد. یک دانشجوی رشته داروسازی باید از مهارت لازم برای برقراری ارتباط موثر برخوردار باشد تا بتواند بهترین خدمات را به بیماران ارائه دهد.
بازار کار رشته داروسازی
برخلاف ادعا عدهای که معتقدند بازار کار رشتههای شاخه پزشکی و داروسازی در حال اشباع شدن است، بهتر است بدانید که این گونه نیست. حداقل میتوان گفت در ایران این شرایط پیش نمیآید! درست است که امروزه بازار متقاضیان این رشتهها داغ است اما اگر فرد جسور و زرنگی باشید، میتوانید گلیم خودتان را از آب درآورده و به درآمد بالا نیز برسید. فراموش نکنید ذوق و نبوغ یک ایرانی هرگز اشباع نمیشود.
اما دانشجویانی که در رشته داروسازی تحصیل میکنند، این امکان را خواهند داشت که پس از گذراندن ۴ سال از دوران تحصیل خود که در حدود ۱۴۰ واحد درسی است و به شرط داشتن معدل بالا ۱۴، کارت و شماره انجمن داروسازان را دریافت کنند. بنابراین، در صورت دریافت کارت و شماره انجمن داروسازان میتوانند در جایگاه قائم مقام مسئول فنی مشغول به کار شوند.
همچنین دانشجویان رشته داروسازی پس از پایان دوره کارشناسی میتوانند در داروخانهها، بیمارستانها، درمانگاهها یا حتی در کلیه مراکز درمانی خصوصی و دولتی به فعالیت بپردازند. البته فارغالتحصیلان رشته داروسازی پس از گذراندن دوره دکتری عمومی خود میتوانند داروخانه خصوصی خود را نیز تأسیس کنند.
یکی دیگر از مراکزی که فارغالتحصیلان رشته داروسازی میتوانند مشغول به کار شوند و تخصص خود را به کار بگیرند، بخش کیفی کارخانههای داروسازی و لوازم آرایشی و بهداشتی میباشد.
ناگفته نماند، با وجود مخالفتهای وزارت بهداشت با فعالیتهای استارتاپی و کار آفرینی فارغالتحصیلان داروسازی، باز هم این افراد میتوانند در صورت داشتن سرمایه اولیه برای تأسیس کارخانهها و شرکتهای داروسازی اقدام کنند.
درآمد رشته داروسازی
فارغالتحصیلان داروسازی که در بخشهای دولتی استخدام میشوند، مطابق با قانون مدیریت خدمات کشوری حقوق دریافت میکنند. آن دسته از داروسازانی که در بخش خصوصی فعالیت میکنند، بسته به سطح تحصیلات، میزان تخصص، سابقه و مهارت خود درآمدهای متفاوتی نیز خواهند داشت.
برخی از افرادی که به صورت مستقل کار کرده و بعنوان مثال، برای خود داروخانه دارند، بسته به میزان فعالیت، نوع خدمات و تعداد مشتریانی که دارند، درآمدهای متفاوتی خواهند داشت. در جدیدترین پژوهش صورت گرفته توسط تعدادی از متخصصان شغلی کشور، گروههای مختلف شغلی از نظر درآمدی مورد بررسی قرار گرفتهاند. بر این اساس متوسط حقوق و درآمد داروساز در گروههای شغلی مختلف استخراج شده است.
البته توجه داشته باشید که این تفاوت درآمدها به میزان سابقه کاری، تجربه و تخصص افراد، حوزههای مختلف کاری، نوع شرکت، شهر محل کار و … بستگی دارد. اما به طور کلی میتوان گفت درآمد یک داروساز فارغ از نوع تخصص، تجربه، محل کار و … میتواند از 6 میلیون تا 10 میلیون متغیر باشد. بدیهی است که هر چقدر میزان توانایی و کاربلدی فرد بالا باشد، شانس کسب درآمد بالا بیشتری خواهد داشت.
آیا رشته داروسازی طرح اجباری دارد؟
در جواب این سوال باید بگوییم بله! از آن جایی که رشته داروسازی جزو رشتههای علوم پزشکی محسوب میشود، دانشجویان این رشته نیز همانند همتایان خود نظیر رشتههای پزشکی و دندانپزشکی بعد از فراغت از تحصیل ملزم به گذراندن طرح دو ساله میباشند، مگر اینکه دارای یکی از شرایط زیر باشند:
- کسانی که بعد از فارغالتحصیلی به خدمت سربازی اعزام شوند.
- خانواده شهدا، خانواده آزادگان و همسر و فرزند آزادگان، فرزند جانباز بالا ۵۰ درصد و همسر جانباز بالا ۷۰ درصد
- فارغالتحصیلان دانشگاههای خارج از کشور
- تک فرزندان
- کسانی که مشکلات یا بیماریهای خاصی که مورد تأیید شورا عالی پزشکی وزارت بهداشت میباشد را دارند.
- بانوانی که همسرشان فوت کرده است.
- دارندگان مدال طلا المپیاد دانشآموزی
- نفرات اول تا دهم کنکور سراسری علوم تجربی
- رتبه اول تا سوم آزمون جامع علوم پایه، آزمون پیش کارورزی و آزمون دستیاری
قوانین ارسال دیدگاه در سایت