معرفی کامل رشته حسابداری

معرفی کامل رشته حسابداری
رشته حسابداری جز رشتههای هست که به مردم خدمت می کنند و نتیجه فعالیت های یک حسابدار می تواند به تصمیمات اختصاص اقتصادی افرادی که در شرکتهای مختلف کار می کنند کمک شایانی بکند. بنابراین یکی از مهمترین هدف های رشته حسابداری آموزش دادن نیروی انسانی متخصص در جمع آوری، طبقه بندی، ثبت کردن و در نتیجه خلاصه کردن اطلاعات و تهیه گزارشهای مالی مطابق با معیارهای هست که شرکت ها و سازمان ها از پیش تعیین کردند. همچنین مهم است کسی که شغل حسابداری را دارد و با علم روز دنیا مطابق باشد و تمام تغییرات ایجاد شده را در کارش اعمال کند تا بتواند بهترین نتیجه را کسب کند.
رشته حسابداری در کدام شاخه است
تعریف رشته حسابداری خیلی سخت نیست. رشته حسابداری یکی از رشته هایی است که دانش آموزان با دیپلم هر سه رشته ریاضی، تجربی و انسانی میتوانند آن را در لیست انتخاب رشته خود وارد نمایند.
به رشته های این چنینی که همه دانش آموزان میتوانند برای آن ها داوطلب باشند رشته های شناور گفته میشود. البته در برخی از دانشگاه ها نیز به طور کلی میتوان بدون کنکور و با شرط معدل وارد دانشگاه شد و در این رشته تحصیل نمود. برای دریافت توضیح درباره رشته حسابداری در ادامه با ما همراه باشید.
درسهای این رشته در طول تحصیل
دروس پایه
روانشناسی عمومی
جامعه شناسی
اصول علم اقتصاد
ریاضیات پایه
ریاضیات کاربردی
آمار کاربردی
مبانی کاربرد کامپیوتر
پژوهش و عملیات
مدیریت تولید
حقوق بازرگانی
پول و ارز بانکداری
مبانی سازمان مدیریت
توسعه اقتصادی
مالیه عمومی
روش تحقیق.
دروس اصلی و تخصصی
اصول حسابداری
حسابداری میانه
حسابداری پیشرفته
حسابداری صنعتی
حسابرسی
حسابداری مالیاتی
اصول تنظیم و کنترل بودجه
مدیریت مالی
مباحث جاری حسابداری
متون حسابداری.
وظایف حسابدار
وظایف یک حسابدار شامل موارد زیر می شود که عبارتند از؛
- صدور فاکتور به مشتری، که شامل ثبت فروش و حساب دریافتنی آن است.
- دریافت فاکتور از یک تأمین کننده، که شامل ثبت هزینه یا دارایی و یک حساب قابل پرداخت است.
- صدور یا پرداخت دستمزد به کارمند که شامل ثبت هزینه و خروج پول نقد است.
- تهیه گزارش های مالیات برای چندین نهاد دولتی
- ارائه گزارش به تیم مدیریت
- تهیه صورت های مالی برای صاحبان یک تجاریت و وام دهندگان و طلبکاران
- تهیه صورت سود، ترازنامه، و صورت جریان وجوه نقد
- همکاری در ثبت اطلاعات حضور و غیاب کارکنان جهت محاسبه حقوق و دستمزد
- تحویل لیست بیمه به صورت ماهیانه به سازمان بیمه تأمین اجتماعی
- بودجه های درخواستی جهت قرارداد ها و عملیات مورد نظر شرکت را مورد بررسی قرارداده و با توجه به شرایط مالی تاییدیه یا عدم تایید می دهد.
- داده ها و اطلاعات را درون نرم افزار حسابداری وارد نموده و پرونده سازی های دستی را انجام می دهد.
مزایا و معایب رشته حسابداری
یکی از مهمترین مزیت های رشته حسابداری اینست که حسابداران با مدرک کارشناسی هم می توانند وارد بازار کار شوند و آموخته هایشان از دوران کارشناسی برای کارکردن کافی است. حتی بعضی از دانشجویان در حین تحصیل و دوران دانشجویی با حقوق کم یا به عنوان کارآموز کار می کنند و وضعیت شغلی بهتری در آینده دارند. علاوه بر این، رشته حسابداری بازار کار خوبی دارد و هرشرکت دولتی و خصوصی در هر شاخه و حوزه ای از فعالیت، نیازمند حسابدار است. همچنین حسابداری را می توان به صورت دورکاری انجام داد.
رشته حسابداری به دور از تنوع است و یک حسابدار باید هر روز با اعداد و ارقام سرگرم شود و تقریبا کارهای مشابه را انجام دهد. همچنین در بعضی از فصول سال مثل پایان سال کار حسابداران بسیار زیاد و سنگین می شود. علاوه بر این حسابداران با بحث های مالی سروکار دارند و در قبال حساب های مالی مسئولند و این امر باعث اضطراب و نگرانی می شود. همچنین حسابداران ساعت های طولانی پای سیستم می نشینند و با کامپیوتر کار می کنند.
درآمد رشته حسابداری
یکی از سوالات متداولی که برای کسانی که قصد انتخاب رشته حسابداری و یا تحقیق در مورد رشته حسابداری را دارند مطرح میشود این است که درآمد رشته حسابداری در ایران و خارج از کشور به چه صورت است و آیا انتخاب این رشته میتواند زندگی مرفهی را برای افراد فراهم کند یا نه.
درآمد رشته حسابداری در ایران دستخوش تغییرات زیادی است و نمیتوان یک میانگین درآمد برای این رشته در نظر گرفت اما در کشور های خارجی با توجه به آن که بر اساس فعالیت صورت گرفته حقوق معینی پرداخت میشود.
درآمد رشته حسابداری در ایران به تخصص و تجربه فرد بستگی دارد و هرچه فرد تخصص بیشتری برای انجام امور حسابداری داشته باشد میتواند حقوق بیشتری دریافت کند.
فارغ التحصیلان این رشته می توانند در شغل هایی مانند:
- حسابدار
- حسابرس
- مدیر مالی
- کارشناس امور مالیاتی
- کارمند بانک
- رییس بانک
- کارشناس پشتیبانی نرم افزار
- تحلیل گر مالی (کارشناس بورس و سرمایه گذاری)
مشغول به کار شوند.
تهیه و تنظیم: آکادمی دُردانش
قوانین ارسال دیدگاه در سایت