معرفی رشته مهندسی کامپیوتر

دسته بندی :دُرسا, معرفی رشته های ریاضی ۲۰ آذر ۱۴۰۱ coaching-1 89
معرفی رشته مهندسی کامپیوتر

معرفی رشته مهندسی کامپیوتر

مهندسی کامپیوتر رشته ای است که به طراحی و ساخت اجزای مختلف رایانه می پردازد و اهمیت زیادی دارد. هدف این رشته تربیت افرادی است که در زمینه تحلیل، طراحی، ساخت و راه اندازی دستگاه ها و مجموعه های سخت افزاری جدید، بررسی و شناخت مجموعه های سخت افزاری و نرم افزاری موجود، نگهداری، عیب یابی و تعمیر و اصلاح و توسعه فعالیت کنند. طراحی، شبیه سازی، فرآوری، پردازش، سنجش، آموزش و ویرایش تمام مفهوم هایی هستند که با بیشترین دقت و در کوتاهترین زماندر برنامه های نرم افزاری رایانه انجام می شوند. لذا هدف از این رشته تربیت نیروی متخصص برای انجام امور فوق است. این رشته در کشور ما نیز اهمیت بسیار داشته و تا مقطع دکتری تدریس می‌شود. مهندسی‌ کامپیوتر در مقطع‌ کارشناسی‌ دارای‌ دو گرایش‌ سخت‌افزار و نرم‌افزار است‌.

توانایی های فارغ التحصیلان

فارغ التحصیلان این مقطع توانایی های زیادی دارند که می توانند مشکلات زیادی را حل کنند. از جمله ی این توانایی ها میتوان به موارد زیر اشاره کرد.

1- بررسی و شناخت نرم افزارها و سخت افزارهای جدید و به کارگیری آن ها

2- بررسی کمبودها و نیازهای نرم افزاری و سخت افزاری بخش های صنعت و خدمات و تدوین نیازهای آنها، امکان سنجی و تعیین ابزار و نیروی انسانی لازم برای رفع کمبودها

3- تجزیه و تحلیل سیستم های کوچک و متوسط نرم افزاری و سخت افزاری و ارائه راه حل مناسب برای اجرای آن ها

4- طراحی مجموعه های کوچک و متوسط نرم افزاری و سخت افزاری و تولید طرح های اجرایی برای آن ها

5- اجرای طرح های کامپیوتری، نصب، آزمایش و آموزش آن ها

6- پشتیبانی و نگه داری سیستم های نرم افزاری شامل شناسایی خطاها، رفع خطاها و افزودن امکانات جدید به سیستم ها

7- عیب یابی کامپیوترها و سیستم های کامپیوتری و رفع عیب ها

8- شناسایی فنون جدید طراحی و ساخت رایانه و ارزیابی و به کارگیری آن ها

همه ی این توانایی های هم به کارشناسان نرم افزار و هم سخت افزار مربوط می شود، اما روشن است که کارشناسان نرم افزار در محدوده مسائل نرم افزاری توانایی بیشتری دارند و برعکس کارشناسان سخت افزار در محدوده مسائل سخت افزاری از توانایی بیشتری برخوردارند.

دروس تخصصی گرایش نرم افزار

  • اصول طراحی پایگاه داده‌ها
  • مهندسی نرم‌افزار
  • ذخیره و بازیابی اطلاعات
  • تحلیل و طراحی سیستم‌ها
  • اصول طراحی و ساخت کامپایلر
  • شبیه سازی کامپیوتری
  • پروژه آزمایشگاه سیستم عامل
  • پروژه آزمایشگاه پایگاه داده‌ها
  • پروژه نرم‌افزار
  • کارآموزی

دروس تخصصی گرایش سخت افزار

  • مدارهای الکتریکی
  • سیگنال‌ها و سیستم‌ها
  • انتقال داده‌ها
  • سیستم های کنترل خطی
  • طراحی سیستم های VLSI
  • الکترونیک دیجیتال
  • کارآموزی

بازار کار و درآمد رشته مهندسی کامپیوتر

این رشته کاملاً مهارت محور است و مهارت شما درآمد شما را مشخص می‌کند. اگر قصد فعالیت به عنوان برنامه نویس دارید باید مشخص کنید می‌خواهید به چه صورتی فعالیت کنید. کارمند باشید؟ فریلنس کار کنید؟ یا شرکت خود را راه اندازی کنید؟
.پاسخ این سوال‌ها می‌تواند راهنمای خوبی باشد که مشخص کنیم درآمد رشته مهندسی کامپیوتر چقدر است

با پیشرفت علم هر روز نیاز به متخصصان رایانه بیشتر احساس می‌شود. که اگر افراد با پشتکاری باشند با مشکل بیکاری رو به رو نمی‌شود. مخصوصا مهندسین نرم افزار فرصت‌های شغلی زیادی دارند و برای کارکردن نیاز به امکانات و تجهیزات زیادی ندارند. فارغ التحصیلان این رشته سریعا جذب بازار کار می‌شوند.
حتی دانشجویان دو سال آخر این رشته نیز می‌توانند وارد بازار کار شده و فعالیت کنند. برای این افراد امکان کار در شرکت‌های تولید کننده قطعات و دستگاه‌ها و مراکز صنعتی تولیدی بسیار فراهم است و از نظر سطح درآمدی هم با توجه به دانش و پشتکار شخصی در حد قابل قبول و ایده آلی قرار دارند. از طرفی با توجه به استفاده روزافزون از شبکه اینترنت زمینه کار در این موضوع نیز بسیار مهیاست.

در مورد آینده شغلی این رشته لازم به ذکر است که بازار کار رشته کامپیوتر هرگز اشباع نمی شود؛ چرا که نیاز به علوم و تخصص های کامپیوتری لازم برای دنیایی که دهکده جهانی بیش نیست، نه تنها کم نمی شود، بلکه نیاز به افراد متخصص و با مهارت بالا بیشتر می شود.

۱- برنامه نویسی و طراحی وب

افرادی که توانایی برنامه نویسی، توسعه و طراحی وب را دارا هستند به خوبی، حتی در زمان دانشجویی می توانند در شرکت ها و استارتاپ های حوزه فناوری و تکنولوژی فعالیت نمایند.

علاقه بسیار اغلب دانشجویان این رشته به گرایش نرم افزار به این دلیل است که نیازمند تجهیزات و امکانات زیادی نیست و صرفا با یادگیری یک زبان برنامه نویسی، توانایی ورود به بازار کار را پیدا می کنند.

البته که کسب موفقیت و دریافت درآمد بیشتر این رشته تنها شامل افرادی است که تشنه یادگیری و کسب مهارت ها و دانش های به روز و جدید هستند.

۲- امنیت

با گسترش دنیای دیجیتال و رایانه، امنیت یکی از دغدغه های مدیران شبکه های اجتماعی و فناوری اطلاعات است. امنیت یک شبکه اطلاعاتی بایستی نفوذ ناپذیر باشد. از این رو افرادی که در بخش امنیت این رشته مشغول به تحصیل می شوند، آینده شغلی خوبی دارند.

۳- طراحی و ساخت اپلیکیشن

طرفداران اپلیکیشن ها و بازی های رایانه بسیار زیاد است و هر روز به تعداد آنان افزوده می شود. یکی از حوزه های شغلی خوب و درآمد زا در این رشته، طراحی و ساخت اپلیکیشن ها و بازی های رایانه ای و اپ های جدید است.

همانطور که بیان شد، تعداد طرفداران و علاقه مندان به حوزه مهندسی کامپیوتر بسیار می باشند، اما فقط افرادی که تخصص و مهارت بالا در این رشته را دارند، می توانند به راحتی حتی در دوران دانشجویی که هنوز تحصیلات خود را به اتمام نرساندند، مشغول به کار شوند.

بهترین دانشگاه برای تحصیل در رشته مهندسی کامپیوتر در ایران

در ایران دانشگاه‌های زیادی برای تحصیل در این رشته وجود دارد و به دلیل هجوم دانش‌آموزان به رشته علوم‌تجربی، قبولی در دانشگاه‌های برتر ایران برای رشته مهندسی‌کامپیوتر ساد‌ه‌تر شده است و با اندکی تلاش و پشتکار می‌توانید وارد این رشته در بهترین دانشگاه‌های ایران شوید و به یک برنامه نویس حرفه‌ای تبدیل شوید. دانشجو با ورود به برترین دانشگاه‌ها از امکانات زیادی برخوردار می‌گردند و خود را در میان انسان‌های نخبه کشور می‌یابند

دانشگاه های مطرح در این رشته که اغلب داوطلبین کنکور برای رسیدن به قبولی در آن تلاش می کنند، شامل:

 صنعتی شریف

 تهران

 امیرکبیر

 شهید بهشتی

 علم و صنعت

 خواجه نصیرالدین طوسی

 صنعتی اصفهان

 

معرفی رشته مهندسی کامپیوتر از طریق گفت‌و‌گو با دانشجویان

1.  رشته ی مهندسی کامپیوتر را در چند سطر معرفی کنید.

به طور کلی این رشته، به طراحی و ساخت اجزای مختلف کامپیوتر می‌پردازد. در این رشته هدف تحلیل، طراحی، ساخت و راه‌اندازی سخت‌افزارهای جدید، تعمیر، عیب‌یابی سخت‌افزارها و نرم‌افزارهای مختلف است.

2. برای موفقیت در این رشته، علاقه‌مندی به کدام یک از دروس دبیرستان لازم است؟

علاقه‌مندی و پایه‌قوی در دروس ریاضیات گسسته، جبر، آمار و احتمال و مبانی برنامه نویسی برای موفقیت در این رشته لازم است.

3. آیا موفقیت در این رشته نیاز به روحیه و توانمندی‌های خاصی دارد؟

خلاقیت برای حل مسائل، توانایی کار کردن طولانی مدت با کامپیوتر، ناامید نشدن از جواب نگرفتن و ادامه دادن، جستجوگر بودن، به روز بودن، روحیه‌ی کار تیمی، تفکر انتقادی، قدرت تحلیل از جمله روحیات و توانمندی‌هایی است که برای موفقیت در این رشته لازم است.

4. واحدهای درسی این رشته در دانشگاه چیست؟

واحدهای درسی این رشته حدود ۱۴۰ واحد است، که شامل دروس عمومی، دروس پایه، دروس تخصصی و دروس اختیاری می باشد.

دروس تخصصی این رشته در تمام گرایش‌های این رشته شامل دروس برنامه‌نویسی کامپیوتر، ساختمان داده‌ها، طراحی الگوریتم، پایگاه داده‌ها، سیستم‌های عامل، مهندسی نرم‌افزار، شبکه‌های کامپیوتری، معماری کامپیوتر، مدارهای‌ منطقی،مدارهای الکترونیک، مدارهای الکتریک، سیگنال‌ها و سیستم‌ها، الکترونیک‌ دیجیتال‌، طراحی‌ سیستم‌های‌ VLSI، آمار و احتمال، نظریه اتومات و زبان ها، تحلیل و طراحی الگوریتم‌ها هستند.

5. گرایش‌های این رشته در دوره‌ی کارشناسی چیست؟

تا پیش از سال ۹۵ در دانشگاه شریف گرایش‌های نرم افزار، فناوری اطلاعات (IT) و سخت افزار برای این رشته ارائه می شد اما بعد از آن این رشته در مقطع کارشناسی بدون گرایش است.

6. آیا امکان ادامه تحصیل در این رشته در خارج از کشور وجود دارد؟ چگونه؟

بله، با توجه به اینکه رشته‌ی مهندسی کامپیوتر در سراسر دنیا بسیار پرطرفدار است نسبت به سایر رشته‌ها راحت‌تر می‌توان برای تحصیل در دانشگاه‌های خارج از کشور پذیرش گرفت.

7. آیا برای موفقیت در این رشته از قبل باید با برنامه نویسی آشنایی داشت؟

نه لزوما، این درس را میتوان در دانشگاه هم یاد گرفت اما آشنایی با آن در ترم‌های اول و دوم به دانشجو کمک به سزایی می‌کند.

coaching-1

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه:
chat
0