معرفی دانشگاه الزهرا تهران

معرفی دانشگاه الزهرا تهران
دانشگاه الزهرا یکی از دانشگاه های دولتی مختص به بانوان زیر نظر وزارت علوم و فناوری می باشد که در سال 1354 در محدوده ده ونک تهران فعالیت خود را آغاز نمود. این دانشگاه در قبل از انقلاب اسلامی (قبل از سال 1354) تحت عنوان مدرسه عالی دختران در سال 1343 در رشته های مترجمی زبان های خارجه، منشی گری و روانشناسی حدود 90 دانشجو را پذیرش نمود.
همچنین، رشته ای به نام فنون خانه داری و تغذیه به این رشته ها اضافه نمود و تنها در سال 1344- 1345در این رشته ها فعالیت های آموزشی خود را برای دانشجویان آغاز نمود و سپس در سال 1354 این مدرسه به دانشگاه تبدیل شد و 4 دانشکده برای این دانشگاه درنظر گرفته شد که در سال 1365 نام این دانشکده ها به علوم پایه، علوم اجتماعی و اقتصاد، ادبیات و هنر تغییر نمود. تا اینکه با تفکیک دانشکده ها بالاخره در سال 1393 تعداد دانشکده ها به 10 دانشکده افزایش یافت.
بنابراین، وسعت این دانشگاه از سال 1343 به تدریج افزایش پیدا نمود و تا کنون با حدود 14 هزار هکتار علاوه بر دانشکده ها شامل فضاهای دیگری مانند سفره خانه سنتی، سالن های ورزشی، کارگاه های تخصصی و… می باشد.
مزایای تحصیل در دانشگاه الزهرا
دانشگاه الزهرا تنها دانشگاه تک جنسیتی می باشد که از سطح علمی بسیار بالایی بر خوردار بوده و در سطح ملی و بین المللی پیشرفت چشمگیری داشته است. این دانشگاه با متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور در جهت بهره مندی از ظرفیت علمی آن ها و انجام پروژه های تحقیقاتی از جمله راه اندازی کسب و کارهای نوپا، برگزاری کارگاه های تخصصی و … با حضور فارغ التحصیلان و اساتید دانشگاه های برتر سایر کشورها همکاری می نماید.
همچنین، این دانشگاه علاوه بر پذیرش دانشجویان از داخل کشور، دانشجویانی از خارج از کشور در سطح بین المللی به صورت غیر بورسیه و بورسیه تحصیلی در رشته های متنوعی پذیرا می باشد و با توجه به اینکه اساتید این دانشگاه از سطح علمی بالایی برخوردار هستند دانشگاه از نظر سطح علمی جزو بهترین دانشگاه های کشور به حساب می آید.
مرکز نوآوری و شکوفایی دانشگاه الزهرا در راستای پشتیبانی از دانشجویان، برنامه هایی آموزشی جهت آشنایی دانشجویان با الگوهای کسب وکار و مهارت های متناسب با بازار کار ارائه می دهد و نیز تسهیلات حمایتی نیز برای راه اندازی کسب و کارهای نوپا برای دانشجویان در نظر می گیرد.
این دانشگاه در محدوده ده ونک تهران قرار دارد که از لحاظ دسترسی دانشجویان به مراکز تفریحی و تجاری در موقعیت مکانی خوبی قرار دارد. همچنین، محوطه داخل دانشگاه از فضای سبز و ساختمان های نوسازی بر خوردار می باشد.
بنابراین، بر اساس رتبه بندی گرین متریک این دانشگاه توانسته است رتبه 446 را در سطح جهان بدست آورد و در بین 5 دانشگاه برتر کشور قرار گیرد. همچنین، در رتبه بندی راوند 2019 رتبه 517 در حوزه علوم اجتماعی و رتبه 529 در حوزه علوم انسانی را بدست آورده است.
از لحاظ موثرترین دانشگاه در تولید علم و سطح علمی، دانشگاه الزهرا طبق رتبه بندی تایمز 2020، رتبه 101-200 را در اهداف مختلفی مانند بدون فقر و دسترسی به انرژی پاک و… را در سطح جهان کسب نمود و در بین دانشگاه های ایرانی رتبه دوم را بعد از دانشگاه علوم پزشکی ایران بدست آورد.
معایب تحصیل در دانشگاه الزهرا
ممکن است در برخی سال ها ظرفیت خوابگاه برای دانشجویان غیر بومی یا شهرستانی کاهش یابد. بنابراین، این دانشجویان می توانند با پرداخت هزینه خوابگاه دانشجویی بیشتر از خوابگاه های غیر دولتی استفاده نمایند.
طبق گفته برخی دانشجویان حجم بالایی از اینترنت برای دانشجویان خوابگاه در نظر گرفته شده است، اما میزان کیفیت اینترنت لحاظ شده برای این دانشجویان پایین می باشد.
در برخی از روزهای سال ممکن است تعدادی از دانشجویان از کیفیت غذای سلف ناراضی باشند که این دانشجویان می توانند درخواست خود را به مسئولین سلف گزارش دهند تا غذاهای با کیفیت تری ارائه شود.
دانشکدههای دانشگاه الزهرا
دانشگاه الزهرا در حال حاضر دارای ۱۰ دانشکده است که عناوین این دانشکدهها و گروههای ارائه شده در آن به همراه امکانات آموزشیشان، در ادامه ذکر شده است.
دانشکدهی ادبیات
- تاریخ (کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری)
- زبان و ادبیات روسی (کارشناسی ارشد و دکتری)
- مترجمی زبان فرانسه (کارشناسی و کارشناسی ارشد)
- زبان و ادبیات عربی (کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری)
- زبان و ادبیات فارسی (کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری)
- زبان و ادبیات انگلیسی (کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری)
امکانات این دانشکده:
سایت رایانهی شمس، کتابخانهی کوثر، آزمایشگاههای تخصصی زبان (اتاق آکوستیک، دستگاه کامنگار، حنجرهنگار و انواع دستگاههای ضبط حرفهای صدا)، کتابخانهی تخصصی تاریخ، واحد سمعی بصری، مرکز مطالعات چند رسانهای و کتابخانهی مرکزی دانشکده.
دانشکدهی الهیات
- ادیان و عرفان اسلامی (کارشناسی، کارشناسی ارشد)
- فلسفه و حکمت اسلامی (کارشناسی و کارشناسی ارشد)
- فقه و مبانی حقوق اسلامی (کارشناسی و کارشناسی ارشد)
- علوم قرآن و حدیث (کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری)
- تاریخ فرهنگ و تمدن ملل اسلامی (کارشناسی و کارشناسی ارشد)
دانشکدهی علوم ورزشی
- مدیریت ورزشی (کارشناسی ارشد)
- فیزیولوژی ورزش (کارشناسی ارشد)
- رفتار حرکتی (کارشناسی و کارشناسی ارشد)
امکانات این دانشکده:
آزمایشگاه فیزیولوژی ورزشی به همراه ۲۹ دستگاه و ۳ ابزار مخصوص آزمایش بر روی موشها، آزمایشگاه رفتار حرکتی با ۲ فضای مجزا به همراه ۴۰ دستگاه، سالن اجتماعات، ۲ سالن ورزشی چند منظوره (والیبال، بسکتبال، بدمینتون، هندبال، تنیس روی میز، ژیمناستیک، آمادگی جسمانی، پیلاتس و …).
دانشکدهی علوم اجتماعی و اقتصادی
- حقوق (کارشناسی)
- اقتصاد (کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری)
- مدیریت (کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری)
- حسابداری (کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری)
- علوم اجتماعی (کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری)
- مطالعات زنان و خانواده (کارشناسی و کارشناسی ارشد)
امکانات این دانشکده:
آمفی تئاتر مصلی نژاد، سالن گردهمایی، آزمایشگاه حسابداری، مرکز رایانه پویا.
دانشکدهی علوم تربیتی و روانشناسی
- مشاوره و راهنمایی (کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری)
- روانشناسی (کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری)
- روانشناسی تربیتی (کارشناسی ارشد و دکتری)
- علم اطلاعات و دانششناسی (کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری)
- مدیریت و برنامهریزی آموزشی (کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری)
امکانات این دانشکده:
آزمایشگاه روانشناسی، آزمایشگاه رایانه، مرکز تکنولوژی آموزشی، سایت رایانه، کارگاه کتاب، سالن کنفرانس.
دانشکدهی علوم ریاضی
- علوم کامپیوتر (کارشناسی)
- آمار (کارشناسی و کارشناسی ارشد)
- ریاضی (کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری)
امکانات این دانشکده:
کلاسهای آموزشی مجهز به تکنولوژیهای مدرن آموزشی، سایت رایانه.
دانشکدهی علوم زیستی
- بیوتکنولوژی (کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری)
- میکروبیولوژی (کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری)
- علوم گیاهی (کارشناسی و کارشناسی ارشد)
امکانات این دانشکده:
آزمایشگاه فیزیولوژی گیاهان، آزمایشگاه سیستماتیک گیاهان، آزمایشگاه سیستماتیک گیاهی، آزمایشگاه کشت بافت گیاهی، اتاق رشد گیاهی، آزمایشگاه اسانس و عصارهگیری، آزمایشگاه تحقیقاتی گیاهی، اتاق سانتریفیوژ، آزمایشگاه جانورشناسی، آزمایشگاه فیزیولوژی جانوری و زیست سلولی، آزمایشگاه میکروبیولوژی عمومی، آزمایشگاه کشت سلولی، آزمایشگاه تحقیقاتی فیزیولوژی گیاهی، آزمایشگاه ژنتیک، هرباریوم، آزمایشگاه بیوتکنولوژی، آزمایشگاه بیوشیمی (مجهز به اسپکتروفتومتر مرئی، ماوراءبنفش، لیوفیلایزر، حمام سونیکاتور و سانتریفوژ)، آزمایشگاه میکروبیولوژی صنعتی، آزمایشگاه یوکاریوت، آزمایشگاه زیست شناسی محاسباتی، آزمایشگاه ژنتیک مولکولی و …
دانشکدهی فنی و مهندسی
- برق (کارشناسی)
- عمران (کارشناسی)
- مکانیک (کارشناسی و کارشناسی ارشد)
- کامپیوتر (کارشناسی و کارشناسی ارشد)
- مدیریت فناوری اطلاعات (کارشناسی ارشد)
- صنایع (کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری)
امکانات آموزشی این دانشکده:
سایت چند منظوره، سالن کنفرانس، ۳۱ آزمایشگاه و کارگاه سازههای ماکارونی.
دانشکدهی فیزیک و شیمی
- فیزیک (کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری)
- شیمی (کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری)
امکانات این دانشکده:
کتابخانه، سایت رایانه، کارگاه شیشهگری، آزمایشگاه مرکزی، آزمایشگاه های آموزشی شیمی، آزمایشگاههای تحقیقاتی شیمی، آزمایشگاههای آموزشی فیزیک و آزمایشگاههای تحقیقاتی فیزیک.
دانشکدهی هنر
- نقاشی (کارشناسی و کارشناسی ارشد)
- صنایع دستی (کارشناسی و کارشناسی ارشد)
- ارتباط تصویری (کارشناسی و کارشناسی ارشد)
- طراحی صنعتی (کارشناسی و کارشناسی ارشد)
- پژوهش هنر (کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری)
- طراحی لباس و چاپ پارچه (کارشناسی و کارشناسی ارشد)
امکانات این دانشکده:
کارگاه های تخصصی طراحی صنعتی (شامل کارگاههای فلز، مدلسازی، رزین و پلاستیک و چوب)، کارگاههای تخصصی صنایع دستی (شامل کارگاه درودگری، معرق چوب، معرق فلز، سفالگری، شیشهگری، بافت گلیم و قالی)، کارگاههای تخصصی طراحی چاپ پارچه (شامل کارگاههای چاپ پارچه سیلک اسکرین، چاپ باتیک، بافت پارچه)، کارگاههای تخصصی طراحی لباس (شامل کارگاههای الگوسازی، مولاژ و دوخت)، آزمایشگاه تخصصی رنگرزی پارچه و الیاف، نگارخانه آثار هنری، سالن آمفی تئاتر، سایتهای تخصصی کامپیوتر و لابراتوار عکاسی.
تهیه و تنظیم: آکادمی دُردانش
قوانین ارسال دیدگاه در سایت