معرفی تکنیک هایی برای تست زنی

معرفی تکنیک هایی برای تست زنی
تست زدن در کنکور، یک تکنیک است! یک مهارت است و یک قابلیت. ممکن است شما زیاد پیش آمده باشد با افرادی روبه رو شوید که هوش و استعداد بالایی دارند، در امتحانات همیشه جزء ممتازین هستند، ولی وقتی پای تست زنی به میان میآید یک جای کارشان میلنگد. نکته دقیقاً اینجاست که ماهیت سوالات تشریحی و تستی با هم متفاوت است. چون در راه حل تشریحی داشتن سرعت عمل و صرفاً شما باید بر موضوع درسی مسلط باشید و با همه جزئیات آن را تشریح کنید. در حالی خیلی وقتها در سوالات تستی ممکن است شما پاسخ سوالی را اصلا ندانید و بلد نباشید ولی بتوانید از میان گزینهها پاسخ صحیح را حدس بزنید.
پس حتماً به خاطر داشته باشید که تست زنی تکنیک های خاص خودش را دارد و شما باید در مواجهه با یک سوال تستی یا تشریحی رویکرد و رویهی متفاوتی را در پیش بگیرید. زیرا گاهی با اندکی هوش، ذکاوت و آشنایی قبلی ممکن است شما سوالاتی را در تستها پاسخ دهید که شاید هیچ گاه به صورت تشریحی قادر به پاسخگویی آنها نباشید.
مدیریت زمان برای تست زنی:
سوالات وقت گیر را دسته بندی کنید و علامت گذاری کنید. و به سراغ سوال های بروید که جواب آن ها را می دانید، و در آخر اگر تایم اضافه آوردید به سراغ سوالاتی بروید که نیاز تایم بیشتری داشت.
ریز و جمع و جور نوشتن
یکی از مشکلاتی که معمولاً بخشی از داوطلبان کنکور با آن مواجه میشوند، کم آوردن جا در برگهی سوالات است. این افراد معمولاً دست خط درشتی دارند و خیلی بزرگ بزرگ مینویسند. باید توجه داشته باشید که در جلسه کنکور شما اجازه بردن برگه اضافه را ندارید. در عین حال معمولاً در برگه سوالات فضای کمی برای محاسبات (دروس محاسباتی مثل ریاضی، فیزیک، شیمی یا حتی زیست و … ) دارند. شما باید عادت کنید که راه حل خود را به صورت ریز و جمع و جور بنویسید تا فضا کم نیاورید. کم آوردن فضا باعث میشود محاسباتتان را در هم بر هم بنویسید. بدین ترتیب ممکن است در خواندن اعداد یا محاسبات دچار اشکال شوید یا حتی نفهمید هر کدام از محاسبات مربوط به کجاست.
روش ساده به دشوار:
در این روش به سراغ سوال های که بنظر خودتون جواب آن ها را می دونید بروید، و بعد به سراغ سوالات دشوار تر بروید در این صورت ذهن شما دچار خستگی نمی شود.
روش حذف گزینه خلط برای تست زنی:
گزینه هایی که می دانید اشتباه هستند را حذف کنید. و بیشتر تمرکز خودتون روی بقیه گزینه ها بگذارید.
به خلاصه نویسی عادت کنید
سعی کنید برای اینکه در برگه سوال جا کم نیاورید خلاصه نویسی کنید. خلاصه نویسی باید به گونه ای باشد که چیزی از قلم نیفتد و شما به هنگام کنترل راهحل دچار اشتباه نشوید. محاسبات ذهنی بعضی از مراحل محاسبه یا نشانه گذاشتن برای هر مرحله از راهحل به شما کمک میکند تا در فضای کوچکتری بتوانید مسیر راه حل را یادداشت کنید.
روش هدف گذاری برای تست زنی:
قبل از آزمون باید هدف گذاری کنید که با توجه به شرایط خود به چند سوال از 10 سوال هر مبحث پاسخ می دهید.
دقت در خواندن صورت سوال:
درخواندن صورت سوال دقت کنید زیرا باعث درک بهتر سوال و یافتن جواب سوال در همان صورت سوال می شود.
تشابه در جواب سوال:
در بعضی از سوال ها همیشه دو گزینه که به هم شبیه هستن وجود دارد، باید با دقت بیشتری بررسی کنید.
جرات گذشتن از تست
همان طور که گفتیم این احتمال وجود دارد که بر اساس شرایط زمانی و وضعیت ذهنی شما در کنکور، بازدهی شما پایین بیاید. لذا ممکن است شما حتی سوالات دو ستاره ای (درجه سختی متوسط) را هم گاهی نتوانید پاسخ دهید. برای تعداد زیادی از دانش آموزان پذیرفتن این نکته که باید از خیر بعضی از سؤالات بگذرند، سخت است. شما باید عادت کنید که از روی بعضی تستها بگذرید و این خود نه تنها نشانهی ضعف نیست بلکه بیانگر مهارت بالای شماست. دانش آموزان انگشتشماری وجود دارند که هم توانایی و هم فرصت آن را داشته باشند که بتوانند به همهی سؤالات پاسخ دهند. پس در آزمونهای آزمایشی این موضوع را تمرین کنید. با این کار متوجه خواهید شد که نتیجهی نهایی کنکور هم بهتر خواهد شد. چون شما با این کار فرصت میکنید همهی سوالات را مرور کنید و سوال آسانی را از قلم نیندازید.
پیش بینی قبل از جواب
اگر تواناییاش را دارید و دچار شتابزدگی و تصمیم اشتباه نمیشوید سعی نمایید وقتی صورت مساله را خواندید قبل از نگاه کردن به گزینهها، پاسخ صحیح را حدس بزنید. این کار سرعت عمل شما را در پاسخگویی به تستها افزایش خواهد داد. حتی درصورتی که حدس شما درست از آب درآمد و پاسخ شما بین گزینه ها وجود داشت باز هم حتما سایر گزینه ها را بخوانید. توجه داشت باشید که پیشبینی با پیشداوری متفاوت است.
اصل تساوی :
در کنکور های چند ساله اخیر مشاهده شده که طراح خواسته صحیح بودن یک جواب را در چهار گزینه (فرمول) بررسی کنید .
در این دسته از سوالات هرگز به دنبال اثبات فرمول یا حل کامل آن تا به جواب رسیدن نباشید.فقط کافی است شما یک تساوی بین جواب و فرمول برقرار کنید اگر تساوی برقرار شد گزینه صحیح همان گزینه است .
تهیه و تنظیم : آکادمی دُر دانش
قوانین ارسال دیدگاه در سایت