راهکارهایی برای مقابله با تنبلی

راهکارهایی برای مقابله با تنبلی
اگر قرار باشد تعریفی ساده برای تنبلی ارائه بدهیم باید بگوییم به طور کلی تنبلی یعنی فرار کردن از کارهایی که باید انجام شود که میتواند دلایل مختلف و متعددی داشته باشد مثلاً بعضی وقت ها برخی از کارها خسته کننده و سخت هستند به حدی که انجام آنها به صورت شخصی و انفرادی مشکل است و در نتیجه انگیزه ای برای شروع کار برای فرد نخواهد ماند. اما نکته قابل توجه این است که دلیل تنبلی هرچه که باشد ، باید برای درمان تنبلی همت کرد و اقدامی اصولی انجام داد که با درمان تنبلی می توان انگیزه و انرژی بسیار زیادی را به زندگی تزریق کرد و شادابی و نشاط را در سرتاسر زندگی پخش کرد.
راهکارها:
تعیین اهداف روزانه، هفتگی، ماهانه و سالانه:
برای درمان تنبلی ، ابتدا باید بدانید که اهداف هفتگی شما را متمرکز و با انگیزه نگه میدارد، همچنین یادداشت برداری از خواستهها و اهداف، ضمن منظم کردن افکارتان به شما انگیزه میبخشد و بعدها که به آنها مراجعه کنید برایتان جالب خواهد بود که چه مسیری را طی کردهاید.
اهمیت تغذیه در تنبلی
غذاهایی مانند لوبیا و عدس و ماست و ماهی خیلی رطوبت دارند و باید کمتر میل کرد. دوغ و زیاد خوردن آب و مایعات تاثیر بسیار زیادی در خواب آلودگی و تنبلی دارد. به خصوص خوردن آب سرد بعد از غذاهای مرطوب مثل لوبیا. پر خوری کردن بیش از حد و جا نداشتن معده از عوامل بی حالی است. کسی که بدنش ضعیف است یا کمبود مواد غذایی دارد همیشه حس بی حالی یا بی حوصلگی را دارد و باید بدنش را تقویت کرد.
نگرانیهای خود از آینده را در نظر بگیرید:
یک روز تصمیم بگیرید که فقط به زمان حال فکر کنید. سعی کنید پنج دقیقه را صرف انجام کاری کنید که میخواهید انجام دهید و از به تعویق انداختن آن اجتناب کنید. ببینید اكنون از چه چیزی اجتناب میكنید و شروع به مقابله با ترس از زندگی مثبت و سازنده كنید. به تعویق انداختن، باعث نگرانی و اضطراب نسبت به کاری در آینده میشود و در نهایت همین نگرانی میتواند جایگزین زمان حال شما شود. اگر آن کار شما به صورت اکنون و حال درآید، قاعدتا نگرانی نسبت به آینده از بین خواهد رفت.
اگر دوست دارید که دنیای خود را تغییر دهید، غر نزنید، از چیزی شکایت نکنید و با کنار گذاشتن تنبلی ، به جای این که انواع نگرانیها را نسبت به کارهای عقب افتاده حمل کنید، آنها را روی کاغذ بیاورید و برای آنها راه حل پیدا کنید. سعی کنید یک دفتر برای این کار داشته باشید و هر روز آن نگرانیها را به دفتر منتقل کنید تا مغز شما قبول کند به دنبال راه حلی برای آنها هستید.
شناسایی وسوسه های برای درمان تنبلی
دنبال دلایل بیرونی بگردید. به عنوان مثال وسوسه ها را شناسایی کنید و سعی کنید آن ها را به پاداش تبدیل کنید. به عنوان مثال اگر در جمع رفیقانتان بودن یک جور عامل بیرون برای تنبلی است، همان را تبدیل به پاداش کنید که به عنوان مثال اگر در طول هفته کارتان را درست انجام دادید بتوانید آخر هفته را با دوستانتان بگذرانید.
وقت معینی را مشخص کنید:
وقت معینی را مشخص کنید و آن را منحصراً به انجام کاری اختصاص دهید که تا کنون به تعویق انداختهاید. بعد متوجه میشوید که همین۱۵ دقیقه کوشش، تنبلی و کاهلی شما را از بین میبرد و باعث درمان تنبلی شما نیز میگردد. همچنین، برای انجام کارهای مهمتان، زمانی را در نظر بگیرید و با تمام وجود به آن متعهد باشید.
خودآزاری نکنید و همچنین واقع بین باشید:
خودتان را مهمتر از آن بدانید که با اضطراب دربارهی کارهایی که باید انجام دهید زندگی کنید. اضطراب ناشی از عقبانداختن کارها، ناراحتتان میکند؛ پس اگر خودتان را دوست دارید، خودآزاری نکنید و همچنین واقع بین باشید!
در زمان حال باشید:
زمان حال را بهدقت بررسی کنید و مشکل حال حاضر را بر روی کاغذ بنویسید و ببینید همین الان از انجام چه کاری طفره میروید، حالا تنبلی را کنار بگذارید و با به تأخیر انداختن مقابله کنید.
فقط شروع کنید:
شروع به انجام کاری کنید که تا کنون به تعویق انداختهاید؛ مثل خواندن کتاب دلخواهتان. وقتی از سرکار یا کلاس به منزل میآیید، اگر قرار باشد یکی از دو کار مقابل را انجام دهید، کدام را انتخاب میکنید؟ تماشای فیلم یا مطالعه کتاب سیزده؟ قاعدتا خیلیها تماشای تلویزیون را انتخاب میکنند، اما چرا؟ پر واضح است که مغز در این حالت نیازی به فعالیت زیادی ندارد و ترجیح میدهد کاری انجام ندهد پس گزینه ۱ را انتخاب میکند. اما راه حل سادهای برای این موضوع وجود دارد؛ از مصرف به تولید. یعنی فقط تو آخرین انرژی خودت را مصرف کن ادامه انرژی خودش میآید. به دید فقط ۵ دقیقه مطالعه پیش برو و شروع کن! الباقی آن، خودش خواهد آمد.
کشف ارزشها و اهدافتان:
ارزشهای خود را یکبار با دقت بررسی کنید. اگر ارزش شما تندرستی است پس هنگام خوردن غذا باید طوری عمل کنید که مطابق با ارزشهایتان باشد، هر چند برایتان سخت باشد.
از زمان نهایت استفاده را ببرید
سعی کنید، فعالیتهای خود را به بخشهای کوچکتر تقسیم کنید. وقتی که کارها بخش بخش باشند، انجام آنها سادهتر و شدنیتر است و ترس شما از شروع کردن کمتر میشود. گاهی اوقات علت تنبلی، گیج شدن و شلوغی بیش از اندازه موجود در کارهاست. برای اجتناب از گیجی و سردرگمی لازم است که کارها را کوچکتر کنید. تفکیک کارها به شما کمک میکند که هر کدام را با آرامش به ثمر برسانید .
اعتماد به نفس داشته باشید
مربی خودتان باشید. منبع انرژی و الهام خود بشوید. اگر هیچ مشوقی در اطراف خود ندارید، خودتان که هستید. به خودتان روحیه بدهید و هرگز نگویید «هرگز».
تسلیم نشوید
هرگز عقب نکشید. در مسیر رسیدن به هدف، هزارویک مانع روبهروی شما خواهدبود. به خود جرئت جنگیدن بدهید. عقبنشینی کار ترسوهاست. به خودتان تلنگر بزنید و یادآوری کنید برای رسیدن به هدفی مهم قدم در این راه دشوار گذاشتهاید، هدفی که ارزش تحمل سختیها را دارد. تسلیم نشوید، مسیر را بشکافید و به جلو حرکت کنید.
تهیه و تنظیم: آکادمی دُردانش
قوانین ارسال دیدگاه در سایت