راهکارهایی برای افزایش قدرت نه شنیدن

راهکارهایی برای افزایش قدرت نه شنیدن
شاید برایتان جالب باشد بگویم به همان اندازه که مهارت جرأتمندی و نه گفتن اهمیت بسیاری در زندگی ما انسان ها دارد توانایی نه شنیدن هم اهمیت زیادی دارد.
بالا بردن ظرفیت نه شنیدن مهارتی است که فوق العاده به ما در ارتباطات با دیگران کمک میکند. فروشنده ای را فرض کنید که برای فروش محصولش جواب نه می شنود، اگر چند بار این جواب را بشنود و پاسخ نهِ دیگران را به خودش بگیرد، ناامید شده و دیگر ادامه نمی دهد میگوید “بازار خرابه” و اگر جواب منفی را مربوط به محصولش یا روش بازاریابی اش بداند آنوقت به این نتیجه میرسد که محصولش بسته بندی مناسبی ندارد یا جای مناسبی برای ارائه محصولش انتخاب نکرده یا نحوه ارائه مناسبی ندارد. سپس برای بهبود آنها گام بر میدارد.
اگر به نه هایی که میشنویم به چشم موانع کوچکی نگاه کنیم، آنگاه درمی یابیم که با پریدن از روی آنها ما قوی تر شده و به مسیر خود با قدرت بیشتری ادامه دهیم.
چگونه بر ترس از نه شنیدن غلبه کنیم؟
ترستان را به سوخت و انرژی حرکتتان تبدیل کنید
اگر منطقی به زندگی نگاه کنیم میبینیم که شکست و موفقیت هر دو، بخشهایی اجتنابناپذیر از زندگی در این دنیا میباشند. در واقع ما باید بپذیریم که شکست نیز مانند موفقیت جزیی از مسیر حرکت ما به سمت قلههای زندگی است( و اجتناب از شکست به معنی عدم درک و پذیرش واقعیت زندگی است. اگر ما بتوانیم شکستهایمان را جزیی اجتنابناپذیر از مسیر زندگی بدانیم آنگاه خیلی راحتتر میتوانیم بر ترسمان از نه شنیدن غلبه کنیم.
یک فرد آگاه تلاش میکند که به طردشدنها و نه شنیدنهایش معنا دهد چرا که میداند شکست جزیی از مسیر زندگی است. زمانی که طردشدن و نه شنیدن نیز مثل موفقیت و آری شنیدن برای ما معنادار شود، آنگاه خیلی راحتتر میتوانیم بر ترسمان از نه شنیدن غلبه کنیم.
بدانید که نه گفتن دیگران هیچ تفاوتی در شخصیت شما ایجاد نمیکند
اول از همه ما باید خود را به خوبی بشناسیم. بعدازاین مرحله نیز باید بدانیم که ویژگیهای شخصیتی ما توسط دیگران تعیین نمیشوند و رویه دیگران نسبت به ما نه میتواند چیزی به ما اضافه کند و نه میتواند چیزی از ما کم کند. تصور کنید که شما فردی شوخ، خوشصحبت و باهوش هستید. ممکن است در یک مصاحبه کاری شرکت کنید و پذیرفته نشوید. اینکه شما در این مصاحبه موفق شدهاید نمیتواند از ویژگی باهوش بودن و یا خوشصحبت بودن شما کم کند.
از طرف دیگر اگر شما در آن مصاحبه پذیرفته شوید هم باهوشتر و خوشصحبتتر نخواهید شد. ساده بگویم واکنش و رویه دیگران نسبت به شما نه میتواند ویژگیای را از شما بگیرد و نه میتواند ویژگی جدیدی را به شما اضافه کند. پس هر بار که از ترس نه شنیدن خواستید قید موقعیتی را بزنید بدانید که پذیرش و یا رد ما توسط دیگران ویژگی شخصیتی جدیدی را به ما نمیدهد و یا ویژگیای را از ما نمیگیرد. پس بهتر است بپذیریم که نه شنیدن از دیگران شخصیت ما را عوض نمیکند و یا از بین نمیبرد و ما بعد از جواب مثبت و یا منفی شنیدن از دیگران هم همان شخصی خواهیم بود که از قبل بودیم.
نه شنیدن را به فرصتی برای یادگیری تبدیل کنید
در بین حس و حال ناخوشایند طردشدن درک این موضوع دشوار است؛ اما نه شنیدن فرصتی به ما میدهد تا مراحل خودشناسی را بهتر طی کنیم. بهعنوانمثال، بعد از مدتها شغل دلخواه خود را پیدا کردهاید و ساعتها برای مصاحبه زمان گذاشتهاید. در ظاهر ماجرا همه چیز خوب پیش رفته، اما خبر میآید که شما پذیرفته نشدهاید!
آسمان روی سر شما خراب میشود. بااینحال داستان را همینجا تمام نکنید. بار دیگر نگاهی به رزومه خود بیندازید. شاید نیاز است بعضی از نرمافزارهای مربوط به شغل خود را یاد بگیرید. پس از چند ماه متوجه بازشدن درهای جدیدی خواهید شد. شنیدن پاسخ منفی شما را وادار میکند مهارتهای جدیدی یاد بگیرید و موقعیتهای شغلی پردرآمدتری را در آینده به دست آورید
شوخ طبع باشید.
سعی کنید مدام با این ترس مواجهه شوید و خود را در شرایطی قرار دهید که از دیگران نه بشنوید
فاجعه سازی یکی از خطاهای شناختی است که در آن شخص اتفاقات پیش آمده را بسیار فاجعهبارتر از آنچه که هست ترسیم میکند. برای مثال شخصی که از نه شنیدن و طرد شدن میترسد میل دارد که طردشدن از سمت دیگری را آخر دنیا تصور کند و این طردشدن آنقدر در ذهنش بزرگ و دردناک میشود که شخص تصمیم میگیرد که به کل از آن موقعیت اجتناب کند. اما مواجهه مداوم با این موقعیتها به ما میآموزد که با طردشدن جهان برایمان به آخر نمیرسد و آن احساس نیز مانند هر احساس دیگری موقتی خواهد بود.
جمعبندی
نه شنیدن برای هر کسی در هر شرایطی سخت است. فرقی ندارد آن شخصی که این کلمه منفی را به ما میگوید استادمان، رئیسمان، پدرمان یا شریک عاطفیمان باشد. در هر صورت قلب ما مچاله میشود و این «نه» منحوس را چون پتکی دردناک مدام بر سر خود میکوبیم و ارزشهای خودمان را زیر سوال میبریم!
اما اگر با مهارتهای شنیدن نه و راهکارهای کنار آمدن با آن آشنا باشیم و آن را به فرزندانمان هم بیاموزیم، زندگی برایمان آسانتر شده و پیشرفتمان روز به روز بیشتر میشود.
.
تهیه و تنظیم: آکادمی دُردانش
قوانین ارسال دیدگاه در سایت