خلاقیت و اهمیت ارتقای آن

دسته بندی :رشد فردی ۱۷ آذر ۱۴۰۱ coaching-1 89
خلاقیت و اهمیت ارتقای آن

خلاقیت و اهمیت ارتقای آن

خلاقیت (Creativity) یک مهارت مهم هم در محیط کار و هم خارج از آن است. تفکر خلاق (Creative Thinking) می‌تواند به شما در ابداع راه‌حل‌هایی نوآورانه برای مشکلات و کسب نقطه‌نظرهایی جدید هنگام انجام وظایف کمک کند. شما می‌توانید این ویژگی را با یادگیری و به‌کارگیری ترفندها و تکنیک های افزایش خلاقیت بهبود ببخشید.

شما می‌توانید در محل کار از راه های افزایش خلاقیت هم در فعالیت‌های انفرادی و هم در کارهای گروهی استفاده کنید. برای مثال، تیمی که محصول، خدمت یا طرح نوآورانه‌ی جدیدی را توسعه می‌دهد، ممکن است از راه های افزایش خلاقیت برای تولید و پیگیری ایده‌های نوآورانه استفاده کند. یا فردی که با چالشی در محل کار مواجه می‌شود ممکن است از راه های افزایش خلاقیت برای از نو تعریف کردن مسئله و ابداع راه‌حل‌هایی خلاقانه برای رفع آن کمک بگیرد.

خلاقیت چیست؟

خلاقیت، عموماً به‌صورت فرآیند تولید چیزی جدید و ارزشمند، تعریف می‌شود. مهارت یافتن راه‌حل‌های جدید برای مشکلات، یکی دیگر از تعاریف خلاقیت است. این مهارت محدود به هنرمندان، نوازندگان و نویسندگان نیست بلکه یک مهارت مفید برای افراد در همه‌ی جنبه‌های زندگی است

خلاقیت نیروی حاکم بر کل بشریت و عملکرد ذاتی ذهن است. بنابراین به‌طور ذاتی شما قابلیت خلاق بودن را دارید. محققان معتقدند دو مانع وجود دارد که می‌توانند خلاقیت شما را محدود کنند: یک مانع داخلی که تخیل و الهام شما را محدود می‌کند و یک مانع خارجی که اظهار و ارائه خلاقیت را محدود می‌نماید. باور این ‌نکته که خلاقیت بیشتر یک مهارت است تا یک ویژگی شخصیتی، باعث می‌شود برای توسعه و پرورش آن دست ‌به اقدام و تلاش بزنیم و در پی برطرف کردن موانع بروز آن باشیم.

خلاق‌ترین افراد در این سیاره اعتراف می‌کنند که نتایج کسب‌شده توسط آن‌ها، حاصل ۱۰درصد استعداد و نوآوری ذاتی و ۹۰درصد سخت‌کوشی و تلاش بوده است. راه‌های زیادی برای تکنیک افزایش خلاقیت وجود دارد. برخی از آن‌ها آسان هستند و می‌توان هرروز به تمرین آن‌ها پرداخت. برخی دیگر دشوارتر بوده و نیاز به زمان زیادتر و تلاش و اراده‌ی قوی‌تری برای تمرین دارند. شما مجبور نیستید تمام آن‌ها را امتحان کنید. کافی است روش‌هایی که الگوهای رفتاری شما به کار می‌گیرند را برای تمرین روزانه، شناسایی و گزینش کنید. الگوهای رفتاری همان اشخاصی هستند که در زندگی الهام‌بخش شما بوده و به‌نوعی شما قصد تکرار موفقیت‌های آن‌ها را دارید.

اهمیت خلاقیت:

اولین اهمیت خلاقیت در زندگی کمک به کامل‌تر کردن آن است. خلاقیت بسیار فراتر از این است که صرفاً چیزهای جدید اختراع کنیم و یا آثار هنری خلق کنیم که ممکن است دیگران به آن‌ها اهمیت ندهند. خلاقیت تأثیری بر زندگی دارد که بسیار فراتر از عمل خلاقانه افراد است.

همچنین می‌تواند به ما بیاموزد که چطور زندگی کامل‌تری داشته باشیم و خودمان را به انسان‌های بهتری تبدیل کنیم. البته فقط این نیست. خلاقیت به توسعه فردی و بهبود وضعیت ما کمک خواهد کرد. ما با خلاقیت برای کمک به دنیای پیرامون خودمان مجهزتر و تواناتر خواهیم بود.

افزایش خلاقیت چه روش هایی دارد؟

  • باید به کنجکاوی خود پاداش دهید

یکی از موانعی که همیشه سر راه افزایش و تقویت خلاقیت قرار دارد این احساس است که کنجکاوی یک کار افراطگرایانه است. وقتی درمورد چیزی کنجکاو هستید به‌جای سرزنش کردن، به خودتان پاداش دهید. از کاوش درباره‌ی موضوعات جدید نهراسید.

  • برای خلاقیت وقت بگذارید

اگر برای استعدادهای خلاقانه‌ی خود وقت نگذارید، نمی‌توانید آن‌ها را ارتقا دهید.

  • راه‌حل‌های متعدد را جست‌وجو کنید

پیدا کردن چند راه حل مؤثر برای هر مشکلی می‌تواند به افزایش خلاقیت کمک کند. دفعه‌ی بعد که به مشکلی برخوردید، سعی کنید به دنبال راه‌حل‌های مختلف باشید. به‌جای ادامه دادن با اولین ایده‌ای که دارید، زمانی را اختصاص دهید تا به دیگر راه‌های ممکن برای غلبه بر مشکلات فکر کنید.

  • رویاپرداز باشید

رویاهای شما معمولاً همان چیزهایی هستند که شاید با خودتان بیندیشید که امکان وقوع آنها در جهان واقعی وجود ندارد. اما این تفکر اشتباه است. برای اینکه قدرت خلاقیت خود را بالا ببرید، باید رویاپرداز باشید. به ذهنتان اجازه بدهید که به هر جایی سفر کند و هر چیزی را که مایل هستید برای خود تجسم و تصویر سازی کنید.

  • سفر کنید

سفر کردن میتواند پاسخ مناسبی برای این سوال باشد که چگونه ذهن خود را خلاق کنیم این یعنی کشف ناشناخته های جهان که شاید هرگز آنها را ندیده باشید. سفر کردن موجب رهایی ذهن می شود و به شما آرامشی را می بخشد که می تواند سرچشمه بسیاری از اتفاقات خوب زندگی شما باشد

  • بدون محدودیت بنویسید

زمانی که شروع به نوشتن می کنید هیچ چیز نباید جلودار شما باشد. همه چیزهایی که در ذهن تان می گذرد بر روی کاغذ بیاورید و هیچ گونه محدودیتی قائل نباشید.می‌تواند قوه خلاقیت شما را به طرز عجیبی فعال کند.

  • خنده و طنز را چاشنی زندگی خود کنید

گاهی اوقات سخت‌گیری ما نسبت به مسائل زندگی باعث می‌شود که تمام اشتیاق خود را از دست بدهیم و به شدت درگیر مسائل روزمره زندگی باشیم. مدام ذهنمان در گیر و دار این باشد که چطور مشکلات مختلف را حل کنیم. اما حقیقت این است که گاهی اوقات اصلاً نیازی به این همه سخت گیری و حساسیت نمی باشد.

  • ریسک کنید

اگر قرار است همیشه همه چیز روی یک روال جلو برود، دیگر جایی برای خلاقیت باقی نخواهد ماند. همان طور که گفتیم خلاقیت یعنی ارائه ایده های نو ظهور. بدون شک یک ایده نوظهور خطرات و ریسک های مخصوص به خود را به همراه خواهد داشت. اما شما باید آنها را بپذیرید.

 

در آخر :

خلاقیت چیزی بیشتر از ترسیم نقاشی یا نواختن موسیقی است . خلاقیت یک عنصر اساسی برای سلامت عمومی ما است . اگر تلاش کنیم رویکرد صحیحی برای ابراز خلاقیت خود پیدا کنیم این امر نه تنها زندگی شخصی ما را بهبود می بخشد بلکه در زندگی حرفه ای ما نیز به شدت موثر است و این اهمیت خلاقیت را نشان می دهد .

دفعه بعد که به یک نقاشی در موزه خیره شدید به این فکر نکنید که ای کاش من هم می توانستم چنین نقاشی ای بکشم بلکه بر آنچه برای خلق چنین شاهکاری صرف شده متمرکز شوید و از خودتان بپرسید که ” من چه چیزی را می توانم خلق کنم ؟ ” . در ادامه و با کلیک بر روی لینک زیر می توانید با راهکارهای تقویت خلاقیت آشنا شوید .

تهیه و تنظیم: آکادمی دُر دانش

coaching-1

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه:
chat
0