حواس پرتی هنگام درس خواندن

دسته بندی :دُرسا, رشد تحصیلی ۵ دی ۱۴۰۱ coaching-1 123
حواس پرتی هنگام درس خواندن و راهکارهایی برای رفع آن

حواس پرتی هنگام درس خواندن و راهکارهایی برای رفع آن

بیشتر افراد گمان می کنند که تمرکز ، یک امر ذاتی بوده و تغییر آن غیرممکن است؛ در حالی که تمرکز ، یک امر اکتسابی است و باید هر روز پرورش و جهت داده شود و هر کس با هوش عادی خود می تواند به آن دست یابد؛ پس گفتن این جمله که «من ذاتا آدم حواس پرتی هستم»، کاملاً غلط است و همین ذهنیت نادرست، باعث می شود تا انسان نتواند از تمرکزی عالی برخوردار شود. همه افراد، توانایی تمرکز دارند ؛ چون تمرکز ، امری نسبی است و همیشه برای جلوگیری از عدم تمرکز هنگام درس خواندن باید کمی زحمت کشید. پس کسی نمی تواند بگوید که کاملاً حواسم پرت است یا چرا تمرکز ندارم و نمیتونم تمرکز کنم! و یا همیشه تمرکز حواس دارم.

نداشتن تمرکز در حین درس خواندن یکی از بزرگترین موانع برای یادگیری ماست.

همان طور که می دانید تمرکز در همه عرصه های زندگی مهم است زیرا با حفظ تمرکز می توان فکر را هدایت کرد و به نتیجه دلخواه رسید اما حواس پرتی و عدم تمرکز در زمینه تحصیل، به عنوان یکی از عوامل مخرب، شما را از پیشرفت تحصیلی باز می دارد.

راهکارها:

 

قدرتمند ظاهر شوید

وقتی‌ در حال درس خواندن هستید و یک پیام دریافت کردید، کمی تأمل کنید و با خود بگویید: ” من از عهده کنترل تمرکز خودم بر می‌آیم.” اگر بتوانید این کار را به‌صورت مداوم تکرار کنید، قدرت فوق‌العاده‌ای در مقابله با عوامل حواس پرتی هنگام درس خواندن خواهید داشت و درنهایت، آنها دیگر تأثیری در تمرکز شما نخواهند شد. البته، بهتر است به این نکته نیز توجه داشته باشید، منظور از پیام، پیام‌های دارای محتوای سرگرمی، وقت‌گذرانی و … هستند اما سایر تماس‌ها و پیام‌هایی که از طرف افراد مهم خانواده و برای اطلاع از مسائل ضروری هستند، حتماً باید در زمان مناسب جواب داده شوند.

برنامه یا لیست تهیه کنید:

تمرکز و کار روی چند فعالیت درسی مختلف با هدف تحویل آنها در زمان مقرر میتواند استرس زا باشد. وقتی به انجام کاری مشغول هستید ، احتمال فراموش کردن کارهای دیگر وجود دارد. با یک برنامه ریزی مناسب می توانید زمان مقرر را برای کارایی بیشتر تنظیم و مدیریت کنید.

زمان هایی که بیشترین بازده را دارید به انجام تکالیف و فعالیت های خود اختصاص دهید. برنامه ریزی به شیوه ی دیجیتالی به شما کمک می کند تا زمان کلاس ها و تکالیف خود را پیگیری کنید و برنامه ریزی کاغذی برای کسانی که تمایل به نوشتن لیست کارها و تنظیم قرار ملاقات ها به صورت دستی دارند مناسب است.

مطالعات نشان می دهد که نوشتن مطالب به صورت ساده به تقویت تمرکز و حافظه کمک می کند اما اگر تصمیم به استفاده از روش دیجیتالی دارید، می توانید به راحتی برنامه مربوطه را در تلفن همراه نصب و یادآور آن را تنظیم کنید.

میز کار خود را مرتب کنید:

آیا میز کار شما نامرتب است؟ آیا به مانیتور رایانه برچسب زده اید؟ در این صورت، وقت آن است که میز و فضای اطراف خود را مرتب کنید. یک فضای کاری نامرتب می تواند شما را از انجام کار باز دارد. فقط وسایل ضروری را درروی میز کاری یا اطرف خود نگه دارید. فضای کاری تمیز و مرتب به کاهش اضطراب و ایجاد انگیزه کمک می کند.

استراحت کنید

شاید با خودتان فکر کنید با کنترل حواس پرتی هنگام درس خواندن، می‌توانم برای ساعت‌های طولانی (بدون وقفه) درس بخوانم و سرعت مطالعه خودم را افزایش دهم.

این ایده وسوسه‌ برانگیز است، ولی درس خواندن مداوم باعث افت انرژی و قدرت لازم برای یادگیری مؤثر مفاهیم می‌شود. توصیه می‌شود تایمر را بین 30 تا 60 دقیقه تنظیم کنید و بعد از هر دوره درس خواندن، یک استراحت 5 الی 10 دقیقه‌ای را برای خود در نظر بگیرید.

مطمئن باشید که اگر واقعاً در حین درس خواندن تمرکز داشته باشید، به موفقیت‌های دلخواه خود دست پیدا خواهید کرد. این استراحت‌های بین مطالعه باعث آرامش ذهن، حفظ اطلاعات، افزایش بهره‌وری و تقویت تمرکز شما می‌شوند و همچنین، باعث می­شود تا کمی هم که شده کنجکاوی خود در مورد دنیای آنلاین را برطرف ‌کنید.

با سطح انرژی خود کار کنید.

با این‌که اکثر دانش‌آموزان با به تعویق انداختن مطالعه سخت‌ترین مطالب درسی، احساس راحتی بیشتری دارند اما این را نیز در نظر بگیرید که سطح انرژی شما در هنگام شروع جلسه مطالعه، بالاتر است؛ بنابراین، بهتر است از مطالعه مطالب سخت شروع کنید و مطالب ساده‌تر را برای بعد نگه دارید.

این کار باعث می‌شود که تمرکز شما در زمانی که بیشترین نیاز را به آن دارید، حفظ شود.

در صورت از دست دادن تمرکز، با تکنیک ” اکنون اینجا باش “، به خودتان یک تلنگر بزنید. به این معنی که هر موقع متوجه شدید سختی یا خسته‌کننده بودن مطالب باعث شروع حواس پرتی شما می‌شود، کمی مکث کنید و به خود بگویید: ” اکنون اینجا باش”. این یادآوری به شما کمک می‌کند تمرکز خود را حفظ کنید و به مرور زمان، عوامل حواس پرتی هنگام درس خواندن را کم‌رنگ‌تر کنید.

به خودتان جایزه بدهید:

انگیزه نقش مهمی در موفقیت دارد، به همین دلیل پاداش دادن راهی خوب برای تشویق و انگیزه شروع یک کار است. به عنوان مثال، اگر مقاله ای را بدون هیچ حواس پرتی به پایان رساندید، به خود جایزه ای مانند تماشای یک برنامه تلویزیونی یا یک زمان استراحت بدهید.

 

تهیه و تنظیم: آکادمی دُردانش

coaching-1

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه:
chat
0