تکنیک هایی برای افزایش تاب آوری

دسته بندی :دُرسا, رشد فردی ۱۸ تیر ۱۴۰۲ coaching-1 47
تکنیک هایی برای افزایش تاب آوری

تکنیک هایی برای افزایش تاب آوری

تاب آوری به چه معناست؟

تاب آوری در واقع همان چیزی است که به آن صبر و شکیبایی در برابر مشکلات زندگی می گویند؛ اینکه در مواجهه با مشکلات روحی و مشکلات زندگی مان به راحتی بتوانیم مهار اعصاب خود را در اختیار داشته باشیم. در واقع، اگر سواد زندگی کردن را بیاموزیم و بتوانیم در هر شرایطی آرامش خود را حفظ کنیم، بهترین کار را انجام داده ایم.

 

افراد با تاب‌آوری بالا، ویژگی‌های زیر را دارند:

 

 اعتمادبه‌نفس

بدون اعتمادبه‌نفس، در شرایط سخت و بحرانی مغلوب خواهیم شد. حتی اگر مهارت‌های قوی در هر کاری داشته باشیم. اعتمادبه‌نفس از بزرگترین مهارت‌هایی است که هرکسی باید به دست آورد.

 

 توانایی حل مسئله

افراد تاب‌آور، نسبت به مسائل مختلف ذهنیتی تحلیلی انتقادی دارند. آنها از بس با چالش‌های مختلف دست‌وپنجه نرم کرده‌اند، توانایی شگفت‌انگیزی در یافتن راه‌حل‌های مختلف در هنگام بروز مسائل دارند. این مهارت حل مسئله به آنها کمک کرده تا در مقابل شرایط مختلف از انعطاف‌پذیری بالایی برخوردار باشند.

 

 انعطاف‌پذیری

افراد تاب‌آور قدرت تطبیق و تغییر دارند. آنها قادرند با موقعیت‌های ناخوشایند و تغییرات زندگی به‌خوبی سازگار شوند و راه‌حل‌های مناسبی را پیدا کنند.

 

بهبودپذیری

این افراد تمایل دارند از تجربیات خود یاد بگیرند و از آنها بهره‌برداری کنند. آنها به تلاش برای رشد شخصی و بهبود مداوم خود اهمیت می‌دهند.

 

 امیدواری

افراد تاب‌آور دارای نگرش مثبت و امیدواری هستند. آنها به دنبال یافتن راه‌حل‌ها و امکانات برای مواجهه با مشکلات هستند و به خود و دیگران اعتماد دارند.

 

در برخی از شرایط و وضعیت‌ها ممکن است به طور خاص نیاز به تاب‌آوری واقعی داشته باشید:

1. افرادی که در موقعیت‌های استرس‌زا و فشار زیاد قرار دارند، مانند کارمندان پزشکی، اعضای نیروهای امنیتی، مدیران پروژه و…
2. افرادی که با تغییرات زندگی مواجه هستند، مانند مهاجران، دانشجویان جدید و…
3. افرادی که با مشکلات جسمی یا روانی روبرو هستند، مانند بیماران مزمن، افراد مبتلا به اضطراب و…
4. افرادی که به دنبال رسیدن به اهداف بلندمدت هستند و برای رسیدن به آنها نیازمند تحمل ریسک و استرس هستند.

 

تکنیک‌های تاب‌آوری

برای بهبود و تقویت تاب‌آوری، می‌توان از تکنیک‌های مختلفی استفاده کرد. در زیر به برخی از تکنیک‌های تاب‌آوری اشاره می‌کنیم:

 آگاهی از خود و هیجانات: شناخت هیجانات و نگرش به خود، به فرد کمک می‌کند تا بهتر متوجه شود که چگونه با استرس و مشکلات برخورد کند و آنها را کنترل کند.
تغییر نگرش: بدون شک، همه ما با موقعیت‌های دشواری روبرو می‌شویم. اما تفاوت در نگرش ما نسبت به آنهاست. تغییر نگرش مثبت نسبت به مشکلات و تمرکز بر فرصت‌ها و چشم‌اندازهای مثبت، توانایی تاب‌آوری را افزایش می‌دهد.
مدیریت استرس: تکنیک‌های مدیریت استرس مانند تنفس عمیق، مدیتیشن، تمرینات ورزشی، آرام‌سازی و یوگا می‌توانند به فرد کمک کنند تا با استرس و فشار بهتر مقابله کند.
تنظیم زمان: برنامه‌ریزی و تنظیم زمان به شکل موثر، به فرد کمک می‌کند تا با اولویت‌بندی و مدیریت زمان خود، از فشارهای زیاد و احساس تنبلی جلوگیری کند.

 

یک شبکه اجتماعی قوی ایجاد کنید

داشتن افرادی که می توانید به آنها اعتماد کنید مهم است. با داشتن مراقبت، افراد حامی در اطراف شما به عنوان یک عامل محافظتی در مواقع بحرانی عمل می کنند. گرچه  صحبت کردن در مورد یک موقعیت با یک دوست یا عزیز باعث از بین رفتن مشکلات نخواهد شد، اما به شما امکان می دهد احساسات خود را به اشتراک بگذارید، حمایت شوید، بازخورد مثبت دریافت کنید و راه کارهای احتمالی را برای مشکلات خود پیدا کنید.

 تغییر را بپذیرید

انعطاف پذیری، بخش اصلی تاب آوری است. سازگاری بیشتر ، منجر به پاسخگویی بهتر در هنگام مواجه شدن با بحران است. در حالی که برخی از افراد ممکن است توسط تغییرات ناگهانی، خرد شوند ، افرادی که تاب آوری بالایی دارند قادر به سازگاری و رشد هستند.

 آگاهی نسبت به هیجانات و دیدگاه های منفی

همانطور که گفتیم افکار و هیجانات در نوع رفتار ما اهمیت فوق العاده ای دارند. بنابراین سعی کنید افکار و هیجانات منفی خود را بشناسید و آن ها را به چالش بکشید و اگر بحران ها را به صورت موقعیتی غیر قابل حل تصور می کنید، افکارتان را اصلاح کنید، زمانی که ما شرایط و موقعیت های پرچالش و مخاطره آمیز را برطرف نشدنی می بینیم، از حرکت باز می ایستیم و گام های مثبتی که می توانیم در جهت بهبود شرایط و حل مشکل برداریم محدود و بازداری می شوند.

تقویت مهارت های ارتباطی

یکی از موارد مهمی که می تواند در افزایش تاب آوری موثر باشد تقویت مهارت های ارتباطی است.

مهارت های ارتباطی باعث می شود که شما دوستان خوبی در کنار خود داشته باشید و همینطور با اعضای خانواده خود روابط خوبی برقرار کنید. در نتیجه در زمان بروز مشکل و بحران احساس تنهایی نمی کنید و می توانید به کمک دوستان و آشنایان خود دلگرم باشید.

تلاشگر و مسئولیت پذیر بودن

برخی افراد در هنگام بروز مشکل، از مسئولیت پذیری اجتناب می کنند و مدام شرایط و اطرافیان را در بوجود آمدن مشکل مقصر می دانند به همین دلیل دیدگاه منفعلانه ای دارند و منتظر می مانند تا مسائل، خودشان حل شوند در صورتی که واقعیت این است که تا زمانی که مسئولیت پذیر نباشید و برای بهبود شرایط تلاش نکنید چیزی تغییر نخواهد کرد.

مسئولیت پذیری و توانمندی برای عمل جسورانه در موقعیت های نامطلوب برای حل مسائل یکی از فاکتورهای تاب آوری است و مادامی که مسئولیت پذیر نباشید قادر به حل مشکلات خود و در نتیجه کسب مهارت تاب آوری نخواهید شد.

 خوشبین باشید

خوش بین بودن در دوره های سخت زندگی ممکن است دشوار باشد ، اما داشتن چشم انداز امیدوارانه  بخش مهمی از تاب آوری است. آنچه ممکن است با آن سر و کار داشته باشید دشوار باشد ، اما مهم است در مورد آینده ای روشن تر، امیدوار و مثبت باشید. تفکر مثبت به معنای نادیده گرفتن مسئله و تمرکز بر پیامدهای مثبت نیست.  در حقیقت بدان معناست که درک می کنید موانع موقتی هستند و شما مهارت و توانایی لازم را برای مقابله با چالش های پیش رو دارید.

 خودتان را پرورش دهید

وقتی استرس دارید، غفلت از نیازهای اساسی خود بسیار راحت است. موارد زیرواکنش های متداول در برابر شرایط بحرانی است:
 از دست دادن اشتها
 نادیده گرفتن ورزش
 کم خوابیدن
شما باید حتی در مواقعی که مشکل دارید، روی ایجاد مهارت های پرورش خود تمرکز کنید. در هر صورت سعی کنید برای فعالیت هایی که لذت می برید وقت بگذارید.

 

منبع : مدیر سبز

تهیه و تنظیم :آکادمی دُردانش

coaching-1

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه:
chat
0