تاثیر ورزش بر سلامت روح

دسته بندی :دُرسا, رشد فردی ۱۹ فروردین ۱۴۰۲ coaching-1 29
تاثیر ورزش بر سلامت روح

تاثیر ورزش بر سلامت روح

تمرینات ورزشی فقط مختص رشد عضلات و خوش‌فرم کردن بدن نخواهد بود. می‌تواند علاوه بر سلامت جسمی باعث بهبود سلامت روحی شما نیز شود. افرادی که به‌طور منظم اقدام به تمرینات ورزشی می‌کنند همواره در کارهای روزمره از انرژی فوق‌العاده‌ای برخوردار بوده و احساس آرامش بهتری دارند و دارای اعتمادبه‌نفس بالاتری نیز هستند. به‌صورت کلی همه تمرینات ورزشی به‌تنهایی به‌عنوان یک داروی قدرتمند برای بسیاری از چالش‌های رایج سلامت روان خواهد بود. متأسفانه بسیاری از مردم سراسر جهان با مشکل افسردگی و بیماری‌های روانی دسته پنجه نرم می‌کنند. ورزش کردن بهانه خوبی است تا بتوان به مقابله با این بیماری‌ها پرداخته وزندگی بهتر و سالم‌تری را تجربه کنیم.

 

اثرات مثبت ورزش در بهداشت جسم و روان و سلامت اجتماعی فرد

الف) طراوت و شادابی را به ارمغان آورده و افسردگی را از بین می‌برد.

ب) موجب احساس اعتماد به نفس ، احساس قدرت و تقویت اراده می‌شود.

ج) باعث تقویت تمرکز فکر و افزایش دقت عمل می‌گردد.

و) احساس آرامش و راحتی روح را افزایش داده و انسان را در مقابل فشارهای روانی و اضطراب مقاوم می‌کند.

ی) موجب تقویت قوای ذهنی و حافظه می‌شود.

 

روش صحیح ورزش کردن برای تقویت مغز:              

برای تقویت مغز توصیه به انجام ورزش های با شدت ملایم تا متوسط می شود. روزانه ۸ تا ۱۲ دقیقه تعریق و ورزش با شدت زیاد (۶۰ درصد از سرعت ضربان قلب) برای تقویت مغز خوب است. ولی ادامه فعالیت بدنی روزانه بهتر است از فعالیت های سبک تر باشد تا به فرد ورزش کننده فشار و تنش وارد نشود. همچنین توصیه می شود به جای یک جلسه فعالیت بدنی شدید بهتر است فعالیت بدنی را در دو نوبت انجام دهید. برای مثال ۲۰ تا ۳۰ دقیقه در صبح شنا یا ورزش کنید و سپس در شب به پیاده روی بپردازید. نیم الی یک ساعت فعالیت بدنی برای ۵ روز در هفته بسیار مفید تر است ازآن که هر روز فعالیت بدنی و ورزش داشته باشید.

 

حافظه و تفکر واضح تر

همان اندورفین هایی که باعث بروز احساس بهتری در شما می شوند می توانند در بهبود تمرکز و تقویت های ذهنی موثر باشند. ورزش همچنین رشد سلول های جدید مغز را تحریک می کند. حتی در تسکین علائم مربوط به بیماری های وابسته به سن موثر است.

عزت نفس بالاتر

فعالیت و تمرینات وزشی که به یک عادت روزمره تبدیل شود، می تواند احساس ارزشمندی شما را تقویت کند. در این شرایط شما از لحاظ ظاهری احساس بهتری خواهید داشت. حتی با رسیدن به حتی اهداف کوچک ورزشی، احساس موفقیت بیشتری پیدا می کنید.

بهبود خواب

حتی انجام کوتاه مدت تمرینات ورزش در صبح یا بعد از ظهر می تواند به تنظیم الگوی خواب شما کمک کند. اگر ورزش در شب را ترجیح می دهید، ورزش های آرامش بخشی مانند یوگا یا کشش ملایم می توانند به تقویت خواب کمک کنند.

 

پیشگیری از ابتلا به آلودگی ‌های اجتماعی

یک فرد سالم و ورزشکار قطعاً به ‌طور ناخودآگاه از سیگار دوری می‌ کند، چون در می‌ یابد با ورزش به اکسیژن بیشتری نیاز دارد، ولی سیگار یا مواد مخدر به وضوح انرژی وی را کم کرده و او را ضعیف ‌تر می ‌کند. بنابراین خود به خود برای پیشرفت در امور ورزشی خویش و برای انجام تمرینات، از این مواد دوری می جوید.

از طرفی، در یک محیط ورزشی سالم، از این گونه افراد و آلودگی‌ ها کمتر می ‌توان اثری یافت و احتمال ابتلای چنین افرادی به آلودگی‌ های اجتماعی بسیار پایین بوده و به دلیل روحیه‌ ی ورزشی از بسیاری ناهنجاری‌ های دیگر اجتماعی، که با خلق و خوی جوانمردی و ورزشکاری همخوانی ندارد، پرهیز می‌ کنند.

 

 کاهش افسردگی

میلیون‌ها انسان در سراسر جهان هرساله از بیماری افسردگی رنج می‌برند اما برخی از این افراد دچار افسردگی بالینی (شدید) می‌شوند. این‌گونه افراد همواره درصدد پیدا کردن راهی برای کاهش این علائم از طریق برخی مراقبت‌های اولیه و درمان‌های دارویی خواهند بود؛ اما شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد افزودن تمرینات ورزشی می‌تواند نتایج درمانی را برای این‌گونه بیماران سرعت بخشد. تمرینات ورزشی به‌عنوان یک مداخله رفتاری (رفتاردرمانی) تلقی می‌شود که در کاهش علائم افسردگی نقش مؤثری دارد. متأسفانه در دسامبر 2019 گزارشی مبتنی برای انتشار ویروس کرونا تمام انسان‌های جهان را در یک شوک ناگهانی قرارداد حتی تا به امروز این ویروس و سویه‌های جدید از آن چون امیکرون در سطح بین‌المللی باعث انزوا و قرنطینه اکثر افراد شد که همین امر جرقه‌ای برای افزایش نرخ افسردگی در بین مردم جهان گردید.

 

لذت بردن از فضای آزاد

از دیگر اثرات ورزش این است که در فضای آزاد اعتماد به نفس را افزایش می‌دهد. ورزش‌هایی مانند کوهنوردی، قایقرانی و پیاده روی در فضای آزاد می‌تواند برای ذهن مفید باشد. ورزش در فضای آزاد به دریافت ویتامین D کمک می‌کند.

 

اثرات ورزش بر هوش اخلاقی

مطالعات مختلفی که بر روی موش‌ها و انسان‌ها انجام شده است نشان می‌دهد که ورزش‌های قلبی – عروقی باعث تولید سلول‌های جدید مغزی می‌شوند و کارایی مغزی را افزایش می‌دهند. همچنین اثرات ورزش‌  شدید باعث افزایش پروتئین BDNF در بدن می‌شود که قدرت تصمیم گیری، تفکر و یادگیری را افزایش می‌دهد.

 

کلام آخر :

ورزش می‌تواند تأثیر بسزایی در شادابی و نشاط افراد داشته باشد. کسانی که از لحاظ روحی و روانی در شرایط مطلوب‌تر قرار داشته باشند بدون شک می‌توانند بهتر، سریع‌تر و با آرامش بیشتر مطالب را فرا بگیرند این افراد با روحیه در مراحل دیگر زندگی نیز موفق‌ترند.این افراد ورزشکار از میادین ورزشی از مربیان خود خصلت‌هایی فرا می‌گیرند که شاید در رفتار و کردار دیگر ان کمتر مشاهده شود جوانمردی، گذشت، وقت‌شناسی، ادب، احساس مسئولیت و احترام بیشتر به بزرگتران به خصوص پدر و مادر، اساتید و معلمان.

 

تهیه و تنظیم : آکادمی دُردانش

coaching-1

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه:
chat
0