تاثیر موسیقی بر یادگیری

دسته بندی :دُرسا, رشد تحصیلی, رشد فردی ۲۷ آبان ۱۴۰۲ coaching-1 25
تاثیر موسیقی بر یادگیری

تاثیر موسیقی بر یادگیری

همانند خیلی از روش های صحیح مطالعه برای دانش آموزان، اثر موسیقی بر میزان تمرکز و یادگیری ما نیز کاملا نسبی است. موسیقی برای بعضی افراد حکم کاتالیزور یا تسریع‌کننده را دارد. از طرفی در یک سری افراد، موسیقی کاملا باعث حواس‌پرتی و عدم تمرکز می‌شود. بهترین حالت برای انتخاب موسیقی مناسب این است که خودتان یک‌بار میزان یادگیری و متمرکز ماندنتان را با موسیقی و بدون آن تست کرده، و در نتیجه مفیدترین روش مناسب خود را انتخاب نمایید.

موسیقی چیست

در دنیا ۷ هنر اصلی وجود دارد که عبارتند از :

  • موسیقی
  • حرکات نمایشی و رقص
  • هنرهای ترسیمی
  • هنرهای تجسمی
  • ادبیات
  • هنرهای نمایشی
  • سینما

تاثیر موسیقی در یادگیری

گوش دادن به موسیقی باعث کاهش ضربان قلب و تعداد تنفس در دقیقه میشود و حالت استرس و افسردگی را از فرد دور میکند و بدن را در در حالت آرامش قرار میدهد. این موضوع به شدت به افرادی که استرس امتحان آنها را اذیت میکند کمک کننده است.

وظایف نیمکره‌های مغز در یادگیری

نیم کره راست مغر مربوط کارهای هنری است و نیم کره چپ مغز مربوط به فعالت های فنی.

وقتی شما به موسیقی گوش می‌دهید نیم کره راست در حال تحلیل هارمونی موسیقی و نیم کره راست در حال تحیلی سرعت و ملودی آهنگ است که در نهایت باعث میشود شما از موسیقی لذت ببرید.

این همکاری باعث قوی تر شدن ارتباط بین دو نیم کره میشود. قوی تر شدن ارتباط بین دو نیم کره قدرت تمرکز شما روی هر موضوعی را افزایش میدهد، چراکه هم زمان هم از دیدگاه فنی و هم از دیدگاه هنری میتوانید روی آن تفکر کنید.

همچنین گوش دادن به موسیقی قبل از خواب می­تواند کیفیت خواب شبانه را افرایش دهد یا حتی ریتم خواب شبانه را تنظیم کند. خواب کافی در شبانه روز در دفع استرس و افزایش بازدهی مغزی تاثیر بسیاری دارد.

تا حالا دقت کردید که چرا حفظ کردن متن یک آهنگ از حفظ کردن جدول تناوبی آسان تر است؟

دلیل این موضوع این است که مغز انسان به دنبال الگو هایی میگردد تا مطالب جدید را پردازش و به مرور در حافظه طولانی مدت ذخیره کند. در موسیقی، هارمونی، ملودی، ترکیب سازها و … همان الگویی هست که مغز به دنبال آن میگردد، برای همین با خاطر سپردن موسیقی آسان‌تر است.

 

افزایش انگیزه در دانش آموزان:

یکی از تاثیرات موسیقی هنگام درس خواندن این است که محیط اطراف مطالعه را از یکنواختی در می‌آورد و باعث افزایش انگیزه در دانش آموز می‌شود. بالا رفتن انگیزه به دانش آموزان کمک می‌کند تا تسلط بیشتری بر روی درس خواندن و یادگیری داشته باشند. از تاثیر موسیقی در یادگیری می‌توانیم به افزایش هورمون دوپامین مغز اشاره کنیم، که موجب سرخوشی و حس مثبت در دانش آموزان می‌شود و فرایند یادگیری بهتر پیش می‌رود.

 

افزایش تمرکز در دانش آموزان:

دانش آموزان و فراگیران در حین مطالعه مطالب درسی و درس خواندن ممکن است فکرهای زیادی در ذهن داشته باشند و نتوانند درست بر روی مطالب درسی تمرکز کنند. برای اینکه بتوانند حواس پرتی و فکر کردن به موضوعات دیگر را کنار بگذارند و همچنین بهتر تمرکز کنند؛ می‌توانند موسیقی گوش بدهند. گوش دادن به موسیقی و صدای آرامبخش آن کمک می‌کند تا بهتر تمرکز کنند و سرعت یادگیری دانش آموزان افزایش پیدا می‌کند.

 

کاهش استرس در دانش آموزان:

از دیگر تاثیر موسیقی در یادگیری می‌توانیم به کاهش استرس اشاره کنیم. به خصوص اگر دانش آموزان هنگام درس خواندن و امتحان؛ موسیقی بدون کلام گوش بدهند؛ علاوه بر تاثیر آرامبخش آن؛ ضربان قلب دانش آموزان ریتم آرام می‌گیرد و میزان استرس کاهش می‌یابد.

 

بالا بردن قدرت حافظه در دانش آموزان:

ذهن دانش آموزان و فراگیران هنگام مطالعه مطالب درسی درگیر موضوعات دیگر می‌شود و در نتیجه تمرکز آن‌ها بر روی مطالب کاهش می‌یابد. با توجه به نوع عملکرد مغز، موسیقی باعث بهبود عملکرد مغز و حافظه دانش آموزان می‌شود. گوش دادن به موسیقی با بالا بردن روحیه دانش آموزان، باعث افزایش قدرت حافظه آن‌ها می‌شود.

 

گوش دادن به کدام موسیقی بهتر است؟

موزیک‌های آرام و بدون کلام مناسب تر از بقیه موزیک ها برای زمان درس خواندن هستند؛ چراکه کمترین بار ذهنی را دارند و تمرکز فرد را پایین نمی­آورند. افرادی که عادت به گوش دادن موزیک هنگام کار کردن یا درس خواندن دارند، به هنگام گوش دادن موزیک هایی با تمپو بالاتر، افت تمرکز کمتری را تجربه می­کنند.

 

تهیه و تنظیم : آکادمی دُر دانش

coaching-1

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه:
chat
0