برقراری تعادل استراحت و درس خواندن

دسته بندی :دُرسا, رشد تحصیلی, رشد فردی ۷ بهمن ۱۴۰۱ coaching-1 43
برقراری تعادل استراحت و درس خواندن

برقراری تعادل استراحت و درس خواندن

بسیاری از دانش آموزان و دانشجویان بر این باورند که هر چه زمان مطالعه کردن آن ها متمادی و بدون وقفه باشد و سخت کوشی زیادی در این راه به خرج دهند قطعا در این راه موفق می شوند. اما این تفکر کاملا اشتباه است. مطالعه و درس خواندن نیز مانند هر کار دیگری نیاز به استراحت دارد و شما برای ریکاوری و بازیابی انرژی خود، قطعا نیازمند استراحت بین درس خواندن هستید.

 

چه کارتان درس خواندن باشد و چه هر کار دیگری، مطمئن باشید اگر ساعت های زیادی را بدون استراحت و وقفه و به صورت متمادی انجام دهید ذهنتان از کار، خسته می شود و دیگر کیفیت لازم را ندارد. به عنوان مثال اگر شما به مدت 120 دقیقه و بدون وقفه، درس بخوانید مطمئن باشید فقط در یک ساعت اول، انرژی و کیفیت در کارتان وجود دارد و بعد از آن، کم کم تمرکز و انرژی شما تحلیل می رود و طبیعتا کیفیت کارتان نیز کاهش می یابد.

دوره‌های استراحت در حین مطالعه چه اهمیتی دارند؟

چه شما در حال تحصیل و یا در حال کار بوده باشید، بدون شک با مواقعی رو‌به‌رو شده‌اید که در آن نیاز بوده که حجم زیادی از کار را در مدت زمان کوتاهی انجام دهید. دوران امتحانات برای محصلین و دوران تحویل پروژه یا موعد تحویل کار برای افراد مشغول کار، معمولاً زمان‌هایی هستند که فشار درس یا کار باعث می‌شود که فرد ساعت‌ها بدون استراحت مشغول به فعالیت باشد.

اختصاص ندادن زمان‌های مناسب به استراحت در طولانی‌مدت می‌تواند باعث ایجاد احساس خستگی شدید و از پا در آمدن فرد بشود. این از پا در آمدن به‌ نوبه‌ی خود باعث ایجاد استرس می‌شود، بنابراین فرد نمی‌تواند کارهای خود را به موقع تمام کند و در انتها رضایت وی از کار و راندمان فعالیتش کاهش پیدا می‌کند. خوشبختانه، می‌توان با برنامه‌ریزی مناسب و یادگیری چند تکنیک کاربردی از ایجاد این مشکل جلوگیری کرد و زندگی تحصیلی و کاری بهتری داشت تا دیگر مجبور نباشید به خاطر کمبود وقت و فشار درس، حتی وعده‌های غذایی خود را نادیده بگیرید.

 

در استراحت بین دروس ما چند نوع الگو داریم:

 

1) افرادی که سریع خسته می‌شوند می‌توانند بعد از هر 30 دقیقه مطالعه، به‌اندازه 5 دقیقه استراحت کنند.

2) الگوی 60 به 10 : یعنی به ازای هر 60 دقیقه مطالعه، 10 دقیقه استراحت می‌کنیم.

3) الگوی 120 دقیقه به 15 دقیقه: یعنی به ازای هر 2 ساعت مطالعه، یک ربع را به استراحت اختصاص می‌دهیم.

نکته : استراحت‌های کوتاه بهتر است در همان مکان مطالعه باشد تا بازگشت به درس راحت‌تر باشد به عنوان مثال قدم زدن، چند نفس عمیق کشیدن، خوردن میوه و…

4) بعد از 3-4 ساعت مطالعه، نیم ساعت تا 45 دقیقه را به‌جز استراحت‌های عادی می‌توانیم به ناهار و نماز اختصاص دهیم.

5) بعد از 4-5 ساعت مطالعه بعد از ناهار می‌توانیم 45 دقیقه تا 1 ساعت را به خوردن عصرانه، حمام رفتن، دیدن فیلم، رفتن به اینترنت یا هر کار دلخواه دیگری اختصاص دهیم.

6) بعد از 3-4 ساعت بعدی هم می‌توانیم 45 دقیقه تا 1 ساعت را به رفتن برای شام اختصاص دهیم.

با این الگوهایی که ذکر شد چیزی حدود 10 ساعت مطالعه مفید خواهیم داشت که اگر در استراحت‌ها صرفه‌جویی کنیم می‌توانیم ساعت مطالعه‌مان را تا 12 ساعت هم ارتقا دهیم

 

شیوه استراحت بین درس خواندن چگونه باشد؟

نکته ی مهم دیگر، شیوه ی استراحت بین درس خواندن است. چرا که بسیاری از دانش آموزان و دانشجویان، با اینکه مابین مطالعه، استراحت می کنند اما بعد از بازگشت برای درس خواندن، دوباره احساس خستگی می کنند. در اینگونه مواقع، مشکل از نحوه ی استراحت بین درس خواندن آن ها است. در واقع دانش آموزان باید در زمان استراحت کردن بین درس خواندن خود، به نکاتی توجه کنند که در ادامه به تشریح آن ها می پردازیم.

 

• فقط استراحت کنید: استراحت یعنی کارایی ذهن، جسم و چشم را به حداقل برسانید. پس در زمان استراحت، دیدن تلویزیون، بازی با گوشی های موبایل و غذا خوردن، استراحت تلقی نمی شوند. چرا که این کارها هم از شما انرژی می گیرند و باعث می شوند خستگی شما کامل شود.

 

• استراحت در همان محیط مطالعه : یکی دیگر از مشکلات دانش ﺁموزان و داوطلبان، بازگشت سخت به درس خواندن، بعد از استراحت کردن است. مطمئنا برای شما هم پیش آمده که بعد از درس خواندن، زمان استراحت شده و شما برای استراحت به بیرون از محیط مطالعه می روید و بعد از این استراحت دوباره می خواهید به محیط مطالعه برگردید.

 

اما این کار برای شما بسیار سخت است و برای بازگشت، انقدر دست دست می کنید تا ناگهان متوجه می شوید یک ساعت است که دارید استراحت می کنید. این نوع استراحت اصلا درست نیست و باید راه چاره ای بیندیشید.

 

بهترین راه چاره، استراحت در همان محیط مطالعه است. اگر برای استراحت از محیط مطالعه دور شوید مطمئنا بازگشت شما به مطالعه سخت می شود اما اگر در همان محیط مطالعه، استراحت کنید راحت تر می توانید درس خواندتان را شروع کنید.

 

کلام آخر:

ذهن انسان در زمان‌های کوتاه و مکرر خیلی متمرکزتر از زمان‌های طولانی عمل میکنه. بنابراین حتی اگه زمان کمی واسه درس خواندن فرصت داریم، باید این زمان رو به فاصله های زمانی کوتاه‏تر تقسیم کنیم.

 

تهیه و تنظیم: آکادمی دُردانش

coaching-1

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه:
chat
0