اهمیت کوچینگ تحصیلی

دسته بندی :دُرسا, رشد تحصیلی ۱۲ تیر ۱۴۰۲ coaching-1 35
اهمیت کوچینگ تحصیلی

اهمیت کوچینگ تحصیلی

 

کوچینگ تحصیلی یک مکالمه اختصاصی و دو نفره میان کوچ تحصیلی و دانش‌آموز یا دانشجویی است که می‌خواهد مهارت‌ها و عملکرد خود را بهبود بخشد. با کمک یک کوچ تحصیلی می‌توانید مهارت‌های مدیریت زمان را فرا بگیرید، برای خود اهدافی مشخص کنید، هوشمندانه‌تر مطالعه کنید و برای آزمون‌ها کاملاً آماده باشید.

چرا باید یک کوچ تحصیلی داشته باشیم؟

کوچ‌های تحصیلی به دانش‌آموزان و دانشجویان کمک می‌کنند تا زمان را مدیریت کرده، هوشمندانه مطالعه کنند، برای آزمون‌هایشان برنامه‌ریزی کنند و متناسب با سبک یادگیری‌شان برای آن‌ها استراتژی‌هایی طراحی کنند.

در جلسات کوچینگی می‌توانید خیلی راحت با کوچ درباره اتفاقات روی داده در کلاس درس و خارج از آن صحبت کنید و تجربیاتتان را با او در میان بگذارید. کوچ عمیقاً به حرف‌های شما گوش می‌دهد و حرف‌هایتان را جدی می‌گیرد.

تحقیقات نشان می‌دهد دانش‌آموزانی که طبق یک برنامه زمانی مداوم با کوچ تحصیلی کار می‌کنند، در امور تحصیلی موفق‌تر هستند.

 

انتخاب بین مشاوره تحصیلی و کوچینگ تحصیلی تصمیم بسیار مهمی است و به خود شما بستگی دارد که دانش‌آموزتان برای موفقیت تحصیلی چه نوع خدمات و حمایتی نیاز دارد.

یک مشاور تحصیلی برنامه مشخصی اغلب برای کوتاه مدت و روند تحصیل به شما خواهد داد در حالی که نه تنها در کوچینگ تحصیلی خبری از برنامه مشخص و تعریف شده‌ای برای همه نیست بلکه شما را از پتانسیل‌ها و توانایی‌های بالغعل تان آگاه می‌سازد.

تمرکز یک کوچ تحصیلی بر فرآیند یادگیری دانش‌آموزان است نه مباحث درسی و تکنیک‌های آموزشی. دانش آموز در نهایت با همراهی یک کوچ تحصیلی وضعیت و توانایی های خود را می‌شناسد و یاد می‌گیرد چگونه با چالش‌های تحصیلی مقابله کند.

هدف از کوچینگ تحصیلی چیست؟

یک کوچ (مربی) فضا را فراهم می کند و از طریق مکالمه ساختاریافته، برای مراجعه کننده خود فرصتی ایجاد میکند تا توانایی خود را برای ایجاد تغییرات و یافتن راه حل در درون خود بیابد که در نهایت برایش ایجاد موفقیت تحصیلی خواهد کرد.

 

اهمیت استفاده از کوچینگ تحصیلی در چیست؟

فردی که از مشاوره و کوچینگ تحصیلی بهره‌مند می‌شود می‌تواند این اطمینان را به دست آورد که زمان همکاری وی با کوچینگ به احتمال زیاد کیفیت تحصیلی وی در زمینه‌ای که کوچینگ با وی همکاری می‌کند افزایش پیدا خواهد کرد.

یک کوچ تحصیلی در ابتدا بر روی وضعیت تحصیلی افراد تمرکز می‌کند و سپس سعی می‌کند به وی کمک کند تا خودش بتواند مسیر پیش رو را به بهترین شکل طی کند تا به مقصد مورد نظر خویش برسد. اینجا است که تفاوت بین مشاور تحصیلی و کوچینگ تحصیلی مشخص می‌شود.

مشاوران به تمامی افراد مشاوره می‌دهند و این مشاوره برای همگان یکسان است اما کار اصلی کوچینگ این است که با مشورت با افراد کاری کند که دانش آموزان بتوانند خودشان از قدرت تفکر و توانایی‌های ذهنی خود بهره‌مند شده و به طور معمول کاری می‌کنند که افراد خودشان بتوانند پاسخ مشکلات خود را پیدا کنند.

قطعا یک فردی که حامی دانش آموزان باشد و بتواند آنها را به سمت اهداف‌شان سوق دهد بسیار کارایی موثرتری دارد تا فردی که تنها یک سری صحبت‌های تکراری را برای تمامی افراد بازگو می‌کند. شاید از بین صحبت‎‌هایی که مشاورین با تمامی دانش آموزان داشته باشند تنها تعداد محدودی از آنها صحبت‌های مشاور را بپذیرند اما یک کوچینگ می‌تواند این باور را به فرد دهد که با شناخت خویش و آگاهی از عملکرد خود است که می‌توان راه درست را در زمینه تحصیل انتخاب کرد و به اهداف ارزشمند رسید.

 

کاربرد کوچینگ تحصیلی

داشتن یک کوچ و جلسات کوچینگ تحصیلی به شما در پیشرفت در حوزه تحصیلیتان کمک بسیاری می‌کند. در کاربردهای کوچینگ تحصیلی می‌توان به مدیریت زمان، مطالعه هوشمندانه، برنامه ریزی برای آزمون ها و طراحی استراتژی برای درس خواندن اشاره کرد.

می‌دانید که در جلسات کوچینگ تحصیلی، یک کوچ قرار نیست به شما درس دهد، تکالیف‌تان را بررسی کند و یا راهکاری فوری برای حل بخشی از مشکل درسی‌تان ارائه دهد. در این جلسات شما تنها با تکیه بر تفکرات خودتان، و سازمان دهی آنها، می‌توانید مشکلاتتان را پیدا کرده و آنهارا رفع کنید.

کاربرد جلسات کوچینگ تحصیلی می‌تواند برای کسانی که می‌‌خواهند موفق باشند اما انگیزه کافی ندارند، کسانی که نیاز به نظم بیش‌تری در کارهای‌شان دارند و یا کسانی که در پی راه‌های بهتر برای مطالعه هستند، باشد.


بهترین زمان برای شرکت در جلسات کوچینگ تحصیلی

  • اوایل ترم، برای بررسی و مرور درس‌های سال تحصیلی جدید و برنامه‌ریزی برای آن
  • اواسط ترم که خوب در کلاس جا افتاده‌اید و می‌دانید در طول ترم قرار است چه کارهایی انجام دهید و چه آزمون‌ها و برنامه‌هایی در پیش دارید.
  • اواخر ترم برای بالا بردن تمرکزتان و انجام کارهای باقیمانده

یا هر زمانی که حس می‌کنید عملکردتان خوب نیست؛

  • درباره سیاست‌ها و برنامه‌های تحصیلی سؤالی دارید.
  • حس می‌کنید فشار تحصیلی خارج از حد توان شما است.
  • می‌خواهید گزینه‌های تحصیلی را پیدا یا بررسی کنید.

و یا زمانی که بخواهید مهارت‌های زندگی و قابلیت‌های یادگیری خود را تقویت کنید، به عنوان مثال می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مدیریت استرس
  • مطالعه دروس دانشگاهی
  • انگیزه و تمرکز
  • ارتباط برقرار کردن با مدیران و معلم‌ها
  • آماده شدن برای آزمون‌ها
  • مدیریت زمان

تفاوت کوچینگ تحصیلی و مشاوره

در نظر داشته باشید که کوچ تحصیلی و مشاور تحصیلی با هم تفاوت دارند. مشاوره تحصیلی بر روی برنامه‌ریزی درسی تمرکز دارد، در حالی که کوچینگ تحصیلی مباحث گسترده‌تری را در برمی‌گیرد؛ استراتژی‌های یادگیری، مهارت‌های مدیریت زندگی و گرفتن نمرات عالی در آزمون‌های مختلف.

اگر می‌خواهید به شکلی کاملاً اختصاصی و منحصر به فرد برای تحصیلاتتان برنامه‌ریزی کنید و در مسیر درستی حرکت کنید، کار کردن با یک کوچ تحصیلی بهترین گزینه برای شما است.

مشاور تحصیلی مانند یک استاد یا مرشد و در یک زمینه خاص راهنمای شما بوده و به شما راهکار می‌دهد. استاد در جایگاه الگوی فرد قرار می‌گیرد در حالی که کوچ متخصص در فرآیند کوچینگ است.

یاد گرفتن از طریق مشاوره به این صورت است که استاد همه چیز را می‌داند و مراحل را گام به گام پیش می‌برد و دانش‌پذیر هر سؤالی بپرسد او پاسخ می‌دهد. اما کوچینگ معتقد است که با پرسیدن سوالات قدرتمند از دانش‌پذیر (مراجع) می‌توان پاسخ را از خود فرد بیرون کشید.

 

تهیه و تنظیم : آکادمی دُر دانش

coaching-1

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه:
chat
0