اهمیت و راه های شناخت مخاطب در تولید محتوا

اهمیت و راه های شناخت مخاطب در تولید محتوا
شناخت مخاطب در تولید محتوا
این موضوع کاملا روشن و شفاف می باشد که محتوای بدون مخاطب مثل ماشین بدون راننده می باشد.
جذب مخاطب به بازار هدف ارزشمندی بستگی دارد. زمانیکه محتوای تولید شده از جانب شما مفید، جامع و با ارزش باشد یعنی شما نیاز مخاطب خود را در نظر گرفته اید.
زبان محتوا برای اینکه مخاطب را بهتر به خود جذب نماید باید به گونه ای باشد که در دایره فهم و درک مخاطبین شما قرار دارد و از کلمات و جملات نامفهوم استفاده نکرده باشید
این مسئله را به خاطر داشته باشید که استراتژی بازاریابی محتوای شما با توجه به شناختی که شما از مخاطبین خود دارید مشخص می شود.
شما باید همیشه به این موضوع که خطاب به چه کسی محتوا می نویسید را همیشه به خاطر داشته باشید تا محتوایی که تولید می کنید مورد رضایت مخاطب قرار گیرد و شما را به هدفی که در سر دارید برساند.
یکی از بهترین استراتژی های محتوا مخاطب محور بودن آن می باشد و شما نمی توانید بگویید که من با بررسی کلمات کلیدی که از آن ها استفاده می کنم این قابلیت را دارم که نیاز مشتری و مخاطب خود را پیدا کنم
آثار شناخت مخاطب در تولید محتوا
برای اینکه با اهمیت شناخت مخاطب در تولید محتوا بهتر آشنا شوید باید بدانید که چگونه می توانید مخاطبین خود را بشناسید. ما در ادامه به چند نمونه از این آثار شناخت مخاطب اشاره ای کرده ایم.
- تولید کردن یک محتوای ارزشمند یعنی محتوایی که نیاز مخاطب در آن تطبیق داده شده باشد
- پیدا کردن مخاطب و مشتری خوب زمانیکه شما شناخت درست و صحیحی از مخاطبین خود داشته باشید
- فروش بیشتر در زمانیکه شما بتوانید رفتار و آنچه مورد نیاز مخاطب است را شناخته و با استفاده از محتوا نیاز آن ها را برطرف نمایید
- تبدیل تجارت کوچ به تجارت بزرگ
راه های شناخت مخاطب هدف
شناخت کافی نسبت به محصولات یا خدمات
محصولات و خدمات خود را بررسی کنید که چه ویژگی هایی دارد، چه نیازهایی را برطرف کرده و کدام افراد می توانند از این محصولات و خدمات استفاده کنند. با توجه به نوع محصولات مخاطبان خود را بر اساس سن، جنسیت، موقعیت جغرافیایی و … دسته بندی کنید.
شناخت شخصیت مخاطبان
علاوه بر مواردی مثل سن، جنسیت و … توجه به شخصیت و روحیات مخاطبان نیز از اهمیت زیادی برخوردار است، نگرش مخاطبان به محصولات مورد نیاز، معیار خرید آن ها، علایق و سرگرمی های مخاطبان، ارزش های آن ها، شیوه زندگیف اخلاق و… مسائلی هستند که می توانند در خرید محصولات و خدمات شما توسط مخاطبان تأثیر گذار باشند.
فیلتر کردن مخاطبان
مخاطبان خود را بر اساس معیارهای مختلف و در چند مرحله فیلتر کنید. به عنوان مثال اگر محصولات شما مختص یک جنسیت است، مرحله اول فیلتر افراد می تواند تفکیک جنسیت باشد. یا در صورتی که مورد استفاده گروه سنی خاصی قرار می گیرد، مرحله دوم می تواند بر اساس سن صورت گیرد. اگر قیمت بالایی دارد و یا مناسب قشر به خصوصی از جامعه است، فیلتر سوم شما بر اساس میزان درآمد مخاطبان انجام می شود. سطح تحصیلات، نوع شغل، محل زندگی و … از دیگر مواردی است که با توجه به صنعت و کسب و کار خود می توانید از آن ها استفاده کنید.
تعیین نیازها و مشکلات
خودتان را در موقعیت مشتریان تصور کنید. شناخت مشکلات و نیازهای مخاطبان راهی مناسب برای توسعه کسب و کار شما است. نیازهای خاص و ویژه آن ها را در نظر بگیرید. آیا مخاطبان شما نیا به پشتیبانی 24 ساعته دارند؟ چه امکاناتی برای استفاده روزمره خود نیاز دارند؟ محصولات و خدمات شما می توانند انجام کدام فعالیت های روزانه را برای آن ها راحت تر کند؟
بررسی دقیق تر نیازها
تا کنون توانسته اید تا حدودی مخاطبان خود را بشناسید و اطلاعاتی درباره نیازها، مشکلات و علایق آن ها به دست بیاورید، اما در این مرحله باید دقیق تر و با جزئیات بیشتر بررسی کنید. برای مثال اگر شما فروشگاه سیسمونی دارید و یکی از محصولات شما، یک کالسکه با قابلیت جمع شدن و یا تبدیل شدن ب یک صندلی ماشین دارید، به احتمال زیاد، مخاطبان شما خانواده های دارای نوزاد و یا کودک هستند که بیشتر به مسافرت رفته و نیاز به حمل کالسکه را دارند. بنابراین در نظر گرفتن ارزش محصولات خود و بررسی دقیق مخاطبان با استفاده از محصولات می تواند به شما در تاثیر گذاری کمک کند.
نظر سنجی و مصاحبه
یکی از بهترین راه ها ، مصاحبه با افرادی است که فکر می کنید ممکن است به مشتریان شما تبدیل شوند و یا نسبت به محصولات و خدمات شما علاقه مند باشند. فرم های نظر سنجی، نظر سنجی های آنلاین، مصاحبه های حضوری و… روش هایی برای برقراری ارتباط با مخاطبان است که شما می توانید با استفاده از آن ها، بررسی و تحقیق کنید که نیازهای مخاطبان چیست و آن ها تمایل دارند چگونه این نیازها رفع شود. این کار علاوه بر اینکه باعث می شود شما بتوانید خدمات و محصولات خود را به روش های بهتری به مشتریان ارائه دهید، به شما کمک می کند تا ارزش هایی که مورد نظر مخاطبانتان است را به محصولات و خدمات خود اضافه کنید.
بررسی رقبا
به بررسی و تجزیه و تحلیل رقبای خود در بازار بپردازید. چه افرادی از آن ها خرید می کنند؟ محصولات آن ها برای کدام افراد جذابیت بیشتری دارد و مفید تر است؟ از چه طریقی با مخاطبان خود ارتباط برقرار می کنند؟ چگونه مخاطبان و مشتریان خود را از برند خود راضی نگه داشته اند؟
استفاده از شبکه های اجتماعی
امروزه همه مردم به شبکه های اجتماعی مختلف دسترسی داشته و در آن ها فعالیت می کنند. کافی است تحقیق کنید که مخاطبان شما بیشتر در کدام یک از این شبکه ها و رسانه های اجتماعی فعالیت می کنند، سپس شما نیز با ساخت یک حساب کاربری در شبکه اجتماعی مورد نظر و فعالیت در آن، می توانید با مخاطبانتان ارتباط برقرار کرده و از نیازها، علایق، مشکلات و چالش های آنان آگاه شوید. اطلاع از شبکه های اجتماعی مورد علاقه مخاطبان، با استفاده از فرم های نظر سنجی و مصاحبه ها صورت می گیرد. همچنین رقبای شما نیز در شبکه های اجتماعی حضور دارند و شما می توانید با کمک شبکه های اجتماعی، به بررسی دقیق تر فعالیت ها و عملکرد رقبا بپردازید. مخاطبان آن ها را بررسی کرده و سعی در جذب مخاطبانی که آن ها را در شبکه اجتماعی مورد نظر دنبال می کنند داشته باشید.
تهیه و تنظیم: آکادمی درُدانش
قوانین ارسال دیدگاه در سایت